Dereboğazı Yolunu Sordu

Dereboğazı Yolunu Sordu

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Aralık 2015 11:00
Dereboğazı Yolunu Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili İrfan Bakır, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na Dereboğazı yoluyla ilgili soru önergesi sundu.

Dereboğazı yolunun belirsizliğini koruduğunu ve bu belirsizliğin giderilmesi için ne gibi çalışmalar yapıldığını soran CHP Milletvekili İrfan Bakır, “Isparta – Antalya Dereboğazı yolu Mustafa Kazak önderliğinde bir grup Isparta sevdalısının dernek çatısı altında toplanarak yapılına başladıkları önemli bir yoldur. Bu yolun önemi Antalya’nın yıllar içerisinde hızla büyümesiyle ve bir çok Ispartalının Antalya’da ikamet etmesiyle çok daha artmıştır. Bunun yanında Isparta-Antalya ticari ilişkilerinin gelişimi, Dereboğazı yolunu gerekli kılmış ve her geçen gün önemini arttırmıştır.

Uzun yıllardır Dereboğazı yolunun duble yol yapılmasına ilişkin birçok açıklama yapılmasına ve sözler verilmesi rağmen kayda değil bir ilerleme görülmemiştir. Bu süre zarfında can ve mal kaybının olduğu sayısız trafik kazaları meydana gelmiştir. Sonuç olarak Isparta ve Antalya’nın tarım, turizm ve ticari etkileşimine büyük katkı sağlayacak olan bu yom, 2015 yılında halen bölünmüş yol olmamakla birlikte akıbeti de belirsizdir.

1-Antalya’ya 120 km uzaklıktaki Isparta ilimizde 2002’den bu yana duble yol yapımının tamamlanamamasının gerekçesi nedir?

2-Dereboğazı yolunun duble yol yapılması bakanlığın programına alınmış mıdır?

3-Dereboğazı yolunun bölünmüş yol yapılması ile tarım, turizm ve ticarette Batı Akdeniz ekonomisi büyük ilerleme kaydedecektir. Bu konuda Isparta ve Antalya Ticaret Sanayi Odaları ve sivil toplum örgütleri defalarca kamuoyuna açıklamalarda bulunmuş ancak dikkate alınmamışlardır. İlgili sivil toplum örgütleriyle bugüne kadar konu ile ilgili karşılıklı görüş alışverişi yapılmış mıdır?

4-2016 yılında Antalya’da yapılması planlanan Expo 2056’nın Isparta açısından da önemi büyüktür. Expo 2016’nın Isparta’ya fayda sağlaması için ve vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırmak için Dereboğazı yolunun yapımını hızlandıracak mısınız?”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum