Dereboğazına Fıkralı Gönderme

Hükümetin ekonomik politikalarını Isparta’da eleştiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tonguç, “Faiz borç sarmalında maalesef inim inim inlemeye devam ediyoruz” dedi. Tonguç, dereboğazı yoluyla ilgili de ilginç bir fıkra anlattı.

Yayınlanma:
Dereboğazına Fıkralı Gönderme

Partisinin düzenlediği geceye katılmak için Isparta’ya gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tonguç, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Tonguç, “AKP bir arıza dönemi yaşamaktadır. Yani bize göre Fecri Kazip’tir. Asıl gelecek olan Fecri Sadık Saadet Partisinin kendisidir. Bunu milletimiz gerçek olarak yaşamaktadır. İnşallah 2013 ten itibaren bu gerçekliği bütün çevreler kabul etmek mecburiyetinde kalacaktır. Biz çok zaman partilerimiz açısından baktığımız zaman yeniden kurulma dönemlerine baktığınız zaman ihtilal dönemlerindeki süreçlere baktığınızda bunlar bitmiştir bunlardan daha bir şey olmaz dendiği noktada iktidara geldiğimiz zamanlar çok fazla uzun ara geçmeyen zamanlardır. Buda böyle olacaktır. Çünkü bir arayış içerisindedir. Bölgesel ve yöresel anlamda Türkiye’de ve Dünya’da çok büyük gelişmeler yaşanmaktadır. Unutmayalım Türkiye’de yüzde bir alan bir parti yüzde yirmi iki ile iktidara gelmiştir. Yüzde yirmi iki alan bir parti yüzde birleri bulamamıştır. Türkiye böyle bir zemine girmiştir. Bu kaygan zeminde kimin ne olacağı belli değildir. Zaten iktidar partisi Saadet Partisine kaptırırım korkusuyla havaya ve gündemi tamamen kaptırırım korkusuyla akla hayale gelmedik bir takım girişimleri önümüze getirmektedir. Ama ne yaparsa yapsın AKP nin akıbeti de geçmiş dönemlerde ANAP’ın akıbetinden başka bir akıbet onu beklememektedir. Çünkü uyguladığı model ve politika bu ülkenin model ve politikasına uygun bir politika değildir.” Dedi.

TÜRKİYE BORÇ BATAĞINDA
DEREBOĞAZINA SIRA GELMEDİ
Tonguç, “Isparta’nın şuan da ki bir numaralı gündem maddesi Dereboğazı yolu ve yol ile ilgili yatırım alamaması konusunda değerlendirmeleriniz nasıl olacak sorusunu karşılık, Bu Isparta ile sınırlı bir konu değil değişik illeri geziyoruz, gezdiğimiz zamanda bunlara benzer sorunlara muhatap oluyoruz. Şehirlerin ismi değişse de yakınılan konu değişmeye biliyor. Isparta’nın bu konusu dahil biliyorsunuz Türkiye’de en iyi oldukları bir dönemi yaşadıklarını söylüyorlar, bu dönemde bile anlaşılan bütçe ayırmadıklarından dolayı yapamayacakları gözüküyor, tabi bu noktada mecliste kabul edilin 2013 bütçesi ile ilgili sürecide bir görmekte fayda var. Meclisin özellikle bundan yetmiş beş gün önce komisyonunun gündemine gelen Maliye Bakanlığının açılık konuşmasıyla gündeme getirdiği 2013 bütçesine baktığımız zaman faize aktarılacak olan para ile yatırama aktarılacak olan para arasında iki misli büyük bir fark olduğunu görürüz. Zaten işin ciddiyetten uzak olduğunu anlamak için fazla uzağa gitmeye gerek yok. Rakamlarla da uğraşmaya gerek yok. Komisyonda gündeme geldiğinde bütçe tartışmaları başladığında bir limon kavgası başladı o kavgayla bütçe görüşmeleri bitti, genel kurula geldi orda da bir sucuk kavgası başladı, bu kavgayla genel kurul bitti yani limon sucuk kavgasının yaşandığı bir bütçeden Isparta’nın dereboğazında yapılacak olan duble yolla ilgili ödeneğe sıra gelmedi, ve bunun gibi yüzlerce ödeneğe sıra gelmedi, çünkü Türkiye hala borç faiz borç üçgeninde maalesef mengenede sıkışmış durumdadır” dedi.


FIKRALI GÖNDERME
Dereboğazı yoluyla ilgili duruma bir fıkrayla göndermede bulunan Genel Başkan Yardımcısı Tonguç, “Şöyle bir hadise anlatırlar. Komutan demiş ki evladım niçin yenildin, diye sormuş o da komutanına üstüne rapor verirken efendim demiş, yenilmemizin otuz sebebi var, birincisi barutumuz bitti demiş, evladım demiş diğer şeyleri sıralamana gerek yok demiş, barut bittiyse tabiî ki her şey bitti demiş. Şimdi buna benziyor hükümetin elinde para yok, bütçe yok. Para olmayan yerde hizmet olabilmesi de mümkün değildir. Zaten bizim en çok dikkat çekmeye çalıştığımız konu da budur. Yani siz bütçe görüşmeleri gibi bir memleketin nereden nasıl gelirlerinin görüşüldüğü nereye nasıl yani tüyü bitmemiş yetimin hakkının nereye nasıl harcanacağının görüşüldüğü toplantılar, limon ve sucuk toplantılarına dönüştüyse, daha gerisini söylemeye gerek yoktur diye düşünüyorum. Fevkalade ciddiyetsiz bir durumdur” dedi.

DERVİŞ MODELİ DEVAM EDİYOR
Hükümetin hala Kemal Derviş modelini uyguladığını ileri süren Tonguç, “Mevcut hükümetin faiz bütçesini destekliyor olması ve güçlü ekonomiye geçiş adı altında Kemal Derviş in ortaya koyduğu finans çevrelerini güçlendiren bankaları kâr ettiren ama üreticinin pancarını incirini tütününü pamuğunu yok eden anlayış maalesef bugünde yürümektedir ve bugün güçlü yıkıma geçiş programı adı altında Derviş modeli hala uygulanmaktadır. İktidarın bir an evvel bu programdan vazgeçmesi gerekmektedir. Türkiye’de bildiğiniz anlamda ihracat söz konusu değildir. Bundan dolayı da gelirlerimiz artmamaktadır. Faiz borç sarmalında maalesef inim inim inlemeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum