Dereboğazı'nda Tünel Rotasyonu Değişiyor

Dereboğazı'nda Tünel Rotasyonu Değişiyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2017 20:50
Dereboğazı'nda Tünel Rotasyonu Değişiyor

AK Parti Milletvekili Bilgiç, 2.üniversitenin Isparta merkeze yapılacağını, Kara Havacılık Okulu’yla birlikte toplam 5 bin personelin şehrimize geleceğini, Burdur yolunun ihalesinin 1-2 aya kadar yapılacağını ve Dereboğazı yolu projesinde tünel kısmında bir rota değişikliği yapıldığını bildirdi.
 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, düzenlediği basın toplantısında Isparta’yla ilgili de bilgiler verdi. Burdur Dostluk Yolu projesinin tamamlandığını ifade eden Bilgiç, Dereboğazı yolunda da tüneller kısmında bir rota değişikliği olduğunu ifade etti. Bilgiç, 2.üniversite konusunda ise ilçe belediye başkanlarını üzecek bir açıklama yaptı.

DOĞRU OLAN ÜNİVERSİTEYİ ŞEHRİN MERKEZİNDE KURMAKTIR
Bir gazetecinin ‘2.üniversiteyi Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün talep ettiği’ yönündeki sorusunu yanıtlayan Bilgiç, “2.üniversite konusunda biz hareket ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız iradelerini ortaya koydular. Üniversitemizle ilgili bunun altyapısı üzerindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2 yıl içerisinde tüm sistemini oluşturmuş biçimde 2.üniversiteyi Isparta’ya kazandırmış oluruz. Ömer Başkan böyle bir talebini iletmedi. Doğru olan üniversiteyi şehrin merkezinde kurmaktır. Sadece Ömer Şengöl istemiyor, Yalvaç ve Şarkikaraağaç’ta istiyor. Bu şeyi bir tarafa bırakmak lazım. Zaten şehrin bütünüyle sosyal, kültürel ve spor, fiziki altapısı bu kadar öğrenciyi barındırmaya müsait değil. Burada çok ciddi sorunlar var. Ev kiraları almış başını gitmiş. Bugün bir ilçede 2+1 evi 1500TL’ye kiraya veriyorlar. Öğrencilere iyi davranmıyoruz. İlçeler iyi davranmıyor. Öğrencilerimiz ilçelerde çok rahat değil. Halkımızın o evlatları bağrına basmaları lazım. Kız öğrencilerimizin ilçelerde ayrı sorunları var. Onlara yardımcı olmaları lazım. Başkanların üniversite talebinden önce kendi meslek yüksek okullarında okuyan öğrencilerin sosyal yaşam problemlerini çözmeleri lazım.

SADECE 22-23 BİN YATAK KAPASİTELİ KYK YURDUNU MERKEZE TAŞIYACAĞIZ
Eğirdir’de yurt yapacağız. Senirkent’in KYK yurduna ciddi ihtiyacı var. En kısa sürede bu ikisini yatırım programına dahil edeceğiz. Eğirdir’in öğrenciyle ilgili en temel problemlerinden birisi barınma ve yurt ihtiyacı. Merkezde biz özele dayalı 5 bin artı 4 bin artı 3 bin KYK olmak üzere şuan 12 bin kişilik KYK yurdu yapıyoruz. Ama biz bunu en geç önümüzdeki yıla kadar 10 bin kişilik projeyi daha dahil edip 2,5 yıl içerisinde sadece 22-23 bin yatak kapasiteli KYK yurdunu merkeze taşıyacağız” şeklinde konuştu.

KARA HAVACILIK OKULU İLE BİRLİKTE 5 BİN PERSONEL GELECEK
Öte yandan Kara Havacılık Okulu’nun inşaat süreciyle ilgili bilgi veren Bilgiç, “Kara Havacılık Okulu çok daha önce bitecekti ama yüklenici firma sıkıntıya düştüğü için işi geciktirdi. Sonrasında ihalenin karşılıklı olarak tasviyesi yapıldı. 15 Temmuz’dan sonra da bakım üssünün Isparta’ya gelmesi kararı çıktığı için proje revizyonları yapıldığı için yeniden ihale sürecine girildi. Mevcut yapıda yüzde 92’si tamamlanmış durumda. Ciddi anlamda Milli Savunma Bakanlığı sıkışmış vaziyette ve bir an önce bitirmek istiyorlar. Bize ilettiklerine göre yıl sonuna kadar en geç taşınmak istiyorlar. Bu da şehre başka bir sorun getirecek. İlavelerle 2 bin subay ve astsubay daha dahil oldu. Toplamda 5 bin personel gelecek. Bununla ilgili bizim konut meselesini halletmemiz gerekiyor. Türkiye’de ve Isparta’da konut stoku ve arazi rantında maalesef çok büyük çarpıklıklar var. Isparta’nın acilen imar düzenlemelerini hayata geçirmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

BURDUR YOLUNUN PROJESİ TAMAMLANDI
Diğer taraftan Burdur Dostluk yolu ve Dereboğazı yolları hakkında bilgiler aktaran Bilgiç, şunları söyledi: “Burdur yolunun projesi tamamlandı. En geç 1-2 ay içerisinde Burdur yolunun ihalesini yaparlar. Yatırım boyutları itibariyle çok ciddi bir proje.

TÜNEL TARAFINDA ROTA DEĞİŞTİ
Dereboğazı’nın da projesinde tünel tarafından tekrar bir rota değişikliği gibi bir şey söz konusu. Biraz daha uzattıklarını söylüyorlar. Onun da herhalde Nisan ya da Mayıs gibi projesi sonuçlanmış olur ve yıl içerisinde ihalesi yapılır.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.