Dereboğazı'nı En Kısa Zamanda Yapacağız

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dereboğazı yolunun sorunlu bir coğrafyada olduğunu söyledi. Yıldırım, "Başbakanımızın sözü var. Bu sözünü en kısa zamanda yerine getireceğiz" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2013 13:05
Dereboğazı'nı En Kısa Zamanda Yapacağız

Dereboğazı yolu hakkında konuşan Bakan Yıldırım, "Isparta'nın Burdur, Afyon ve Antalya bölünmüş yol bağlantısı var. Burda Antalya'ya yeni bir güzergah talebi var. Bu talep Dereboğazı yolu. Bu yol 114 km uzunluğunda bir yol. 95 km'lik bir yol var Sav'a kadar olan. Sizin bizden yapmamızı talep ettiğiniz.

Fakat bu yol aktif helyelan bölgesi ve baraj gövdesini kullanarak geçiliyor. Bu aslında duble yol yapımı için uygun bir yol değil. Coğrafya açısında sorunlu bir yol Dereboğazı yolu.

Fakat kimse beni yanlış anlamasın sorunlu coğrafyayada yol yapılabilir. Yanlış anlamayın başbakanımızın sözü bizim için emirdir. Mümkün olan en kısa zamanda bu yolu yapacağız. Belki tamamı bölünmüş yol olmayabilir.

Isparta Burdur arasında Gelincik yolu var. Bu yol sadece Isparta Burdur arasını kısaltmıyor. Dereboğazı yolu bitene kadar Antalya ulaşımını da rahatlatacak. Gelincik yolunu acil plana aldık. Öncelik olarak orayı yapacağız" dedi.

Yıldırdım ayrıca, "Isparta Konya yolu içinde çeşitli projelerimiz var. Isparta'yı gölün kuzeyinden ve güneyinden Konya'ya bağlayacağız" yorumunu yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum