Deregümü Gençlikspor’da Hedef Şampiyonluk

Deregümü Gençlikspor’da Hedef Şampiyonluk

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2016 23:03
Deregümü Gençlikspor’da Hedef Şampiyonluk

Isparta 2’nci Amatör Lig’de mücadele eden Deregümü Gençlikspor, hafta sonu kader maçı niteliğinde ligin ikinci sırasında olan Ceza İnfazspor’la karşı karşıya gelecek. Averajla liderlik koltuğuna oturan Deregümü Gençlikspor, Ceza İnfazspor’u yenerek, ligde emin adımlarla şampiyonluğa ulaşmak istiyor.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Deregümü Gençlik Spor Başkanı Ali Toprakçı, Deregümü Gençlik Spor’un bundan sonra ki hedeflerini sıralayarak, en büyük hedeflerinin Bölgesel Amatör Lig’de Deregümü Köyü’nü temsil etmek olduğunu söyledi. Başkan Toprakçı ayrıca, amatör kulüplere maddi manevi destek verilmesi gerektiğini belirtirken, liginde başarılı olup bir üst lige çıkan takımların sadece lig atladıklarını başka her hangi bir desteğin verilmediğini söyledi.

Deregümü Gençlikspor Teknik Direktörü Mesut Kahveci’de takımın gidişatının iyi olduğunu ve böyle devam ederse namağlup şampiyon olacaklarını ifade etti.

POTAYA OYNAYAN BİR TAKIM
OLMASINI İSTEDİK VE BAŞARDIK
Deregümü Gençlik Spor Başkanı Ali Toprakçı, Deregümü Gençlikspor’un daha önceki geçmişinde hep orta sıralarda bulunduğunu belirterek, destekler ve yoğun çalışma temposuyla başarılı bir şekilde yollarına devam ettiklerini söyledi.

Başkan Toprakçı, “Şimdi takımın ilk yarı performansı olarak çok iyi bir takım haline geldik. Deregümü Gençlikspor daha önceleri hep yenilen, mağlup olan hatta yeri geldiğinde fark yiyen bir takım olarak anılırdı. Biz yöneticilerle, üyelerimizle, sponsorlarımızla bir araya geldiğimizde artık takımı en azından potaya oynayan düzgün oyunculardan oluşan, bunların içine kendi köyümüzden arkadaşlarımızdan da serpiştirerek potaya oynayan bir takım haline getirmek istedik ve bu doğrultuda yola çıktık. Yola çıktığımızda sağ olsun bize destek olan Yıldırım Pen vardı, Cinema Pink vardı. Bu kurumlar bize sürekli destek veren kurumlar. Yönetici arkadaşlarımızla birlikte bu işe başladık. Kurduğumuz takımla bir şekilde lige başladık. Lige ilk maç olan Kuleönüspor galibiyetiyle başladık. Bu sayede ilk yarıyı lider olarak tamamladık. Futbolcularımızın ve taraftarımızın takıma verdikleri destek ve gayretleri, antrenmanları kaçırmayışları, her şey bu başarıda bir etken oldu tabi. Bu şekilde ilk yarıyı tamamladık ve namağlup olarak bitirdik” dedi.

İKİNCİ YARIDA BİZİ ZORLAYACAK
TEK TAKIM CEZA İNFAZSPOR
Deregümü Gençlik Spor Başkanı Ali Toprakçı, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da kendilerini zorlayacak tek takımın Ceza İnfazspor olacağını belirterek, Deregümü Gençlikspor’u yoğun çabalar neticesinde BAL’a taşımak olduğunu açıkladı.

Toprakçı, “Görünen o ki ikinci yarıda da bizi zorlayacak tek takım olarak Ceza İnfaz takımı gözüküyor. Kuleönüspor ve Aliköyspor’da ikincilik veya üçüncülük için sahaya çıkacaklar. Bu hafta sonu önemli bir maçımız var. Bu hafta ki maçı biz kader maçı olarak görüyoruz. Maçı kazanmamız taktirde yüzde 90 oranında şampiyon olacağımız kanaatindeyim. Ama burada da diğer takımları küçümsemek istemiyoruz. Sonuç itibariyle Kuleönüspor maçını yendik ama çok kolay bir maç olmadı. Biz bu maçı almak istiyoruz. Aldığımız taktirde de herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum. Çalışmalarımız bu yöndedir. Hedefimiz 1’nci Amatör Ligi’ne çıkmak. Hatta yaptığımız girişimler sonucunda hedefimiz 1’nci Amatör Lig değil, 1’nci Amatör Lig’de de şampiyon olup, Eğirdirspor gibi, Özel İdarespor gibi BAL Ligi’nde özellikle köyümüzü temsil etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

TAKIMIZDA DAHA ÖNCE BAL LİGİ’NDE OYNAMIŞ FUTBOLCULARIMIZ VAR
Deregümü Gençlik Spor Başkanı Ali Toprakçı, Deregümü Gençlikspor’da BAL’da oynamış tecrübeli futbolcuların olduğunu belirterek, “Takımızda daha önce BAL Ligi’nde oynamış futbolcularımız var. Onlar bizim köydeki alttan yetişen gençlerimize de eğitici pozisyonunda faaliyet gösteriyorlar. Köyümüzde spor faaliyetleri gelişiyor. Bizim köyümüzle alakalı projelerimiz de var. Eğer bu projeyi hayata geçirebilirsek, köyümüze bir spor kompleksi yapmak istiyoruz, bir halı saha yapmak istiyoruz. Muhtarımız da o konu ile ilgili çalışmalar yapıyor. Eğer dediğim gibi bu projeyi yapmayı başarabilirsek, hem köylümüz spor faaliyetlerinden yararlanabilecek, hem de takımımıza maddi ve manevi desteği olacaktır. İşte o zaman köyümüzün adını BAL Ligi’nde duyurmaya çalışacağız” diye konuştu.

AMATÖR LİGLERE TEŞVİK ŞART
Deregümü Gençlik Spor Başkanı Ali Toprakçı, amatör liglerde başarılı olan takımlara devlet ve federasyon desteğinin olması gerektiğini belirterek, oynadığı ligde şampiyon olan takımların sadece bir üst lige çıktığını, hiçbir şekilde bir teşvik veya desteğin verilmediğini söyledi.

Başkan Toprakçı, “Şimdi amatör takımlar hep birilerinin desteği ile bir yerlere geliyor. Mesela bizler büyüklerimize, federasyonumuza şunları söylemek istiyorum. Kulüplere en azından bir deplasman desteği, ikinci amatörde birinci olana, ikinci olana, üçüncü olana biraz destek verilmesini istiyoruz. Yani başarılı olmuş amatör kulüplerine bir teşvik verilmesini istiyoruz. Şimdi ben ligimde birinci oluyorum. Hiçbir şey olmuyor. Sadece bir üst lige çıkmış oluyorum. Yani bunun bir teşviki, bunun bir desteği olması gerekiyor. Ama burada görünen her zaman Ahmet Abi yardım, Mehmet Abi yardım. Bu şekilde takımlar bir yere varamıyorlar ve de alttan hiçbir şekilde futbolcular yetişmiyor. Bizim bu konuda büyüklerden beklediğimiz şey maddi teşviktir” dedi.

KÖYÜN FUTBOLCULARA BAKIŞ AÇISI OLDUKÇA GÜZEL VE VERİMLİ
Deregümü Gençlik Spor Başkanı Ali Toprakçı, “Deregümü Köyü’nün takıma bakış açısı şu şekilde. Deregümü devamlı milliyetçi bir köy olduğu için, köy halkı gerçeği söylemek gerekirse, takımın 18 oyuncusu da Deregümü’den olsun. Tamam, belki haklılar ama futbol öyle bir şey ki bu oyundur. Mesela Kuleönüspor’a gidin. Hepsi Kuleönü’lü mü? Hayır değil. Bunu yaparsan başta söylediğim sisteme dönersin. Nasıl döneriz. İşte üç yiyen, beş yiyen veya ortalarda gezinen bir takım. Bizim gayemiz bunu en üst düzeye kadar götürmek. Bunu nasıl başarırız. Her sene 3 – 5 futbolcu takviyesi ile en azından 11 kişinin 8 tanesini Deregümü’den alabiliriz. Bu nedenle ilk başta önyargı ile bakmışlardı. Ama şu anda takıma müthiş bir şekilde sahiplenme var. Biz bütün köy halkını maçlarımıza her zaman bekliyoruz. Bizim maçlarımızı seyretmeye gelenler görürler. 2’nci Amatör Lig’de tek taraftarı olan takım biziz. Ama Kuleönüspor’un da hakkını yememek lazım. Onların taraftarları da geliyor. Futbolcularımızın çoğunluğu Deregümü’lü olmamalarına rağmen Deregümü Köyü halkı onları benimsemişlerdir. Buda neden oluyor. Bir başarı geldiği için oluyor. Başarı olmasaydı bu taraftarı toplamak çok zor olurdu. Ben buradan bütün taraftarlarımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

NAMAĞLUP ŞAMPİYON OLACAĞIZ
Deregümü Sporun Teknik Patronu Mesut Kahveci’de yaptığı açıklamada yeni kurulan bir takım olduklarını belirterek, bu iyi gidişat halinde namağlup olacaklarını söyledi.

Kahveci, “Yeni kurulmuş bir takım olmamıza rağmen kısa sürede grubumuzun favorisi haline geldik. Burada oyuncularımızın emeği ve gayreti esirgenemez. Tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum. Bu hafta sonu düzenlenecek olan müsabaka bizim kader maçımız olacak. Tüm halkımızı takımımıza ve oyuncularımıza destek vermeye davet ediyoruz dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.