Dereye Düşen Şöförü Arama Çalışmaları Sürüyor

Yalvaç ilçesindeki Uluçay deresine beş gün önce otomobiliyle uçan 48 yaşındaki Mustafa Kucur'u 45 kişilik dalgıç ve eğitimli köpeklerle arama çalışmaları devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2012 10:55
Dereye Düşen Şöförü Arama Çalışmaları Sürüyor

Yalvaç'ın Sücüllü beldesi Uluçay deresine otomobiliyle düşen Mustafa Kucur'u arama çalışmaları devam ediyor.

5 gündür arama çalışmalarını sürdüren Isparta Valiliği Acil Durum ve Afet İşleri Müdürlüğü ekiplerine takviye olarak Antalya Emniyet Müdürlüğüne bağlı 5 kişilik deniz polisi ekibi 3 gündür dün sabahtan bu yana Afyonkarahisar Valiliği AFAD ekibi de eğitimli köpek ve 14 personelle çalışmalara katıldı.

 Arama çalışmaları sırasında ekipler Akköprü mevkiinde bulunan şantiye karşısında Mustafa Kucur'a ait olduğu tahmin edilen bir erkek montu buldu. Kucur'un eşi tarafından mont teşhis edilirken aynı yerde araca ait bazı parçalara da rastlanıldı. Deniz polisi tarafından durağan su içerisinde yapılan aramalarda herhangi bir bulguya rastlanılmadı.

EĞİTİMLİ KÖPEK GETİRİLDİ

Yalvaç Kaymakamlığının talebi üzerine Afyonkarahisar Valiliği tarafından ilçeye 14 kişilik AFAD ekibi ve 1 eğitimli köpek gönderildi. Ekipler, Yalvaç Belediyesine ait atık su arıtma tesisi yanında bulunan menfez yakınlarında arama yaptı. Ekipler bugün sabah saatlerinden itibaren arama çalışmalarına Yağcılar köyü yakınlarında devam edecek. Bu arada Devlet Meteoroloji İşleri Antalya Bölge Müdürlüğü, Göller yöresinde Salı günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış olacağı uyarısında bulundu. Yağışlarla birlikte dere suyunun debisinin artabileceği bunun da arama çalışmalarını olumsuz etkileyeceği tahmin ediliyor.

Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, olayın haber alınmasından itibaren devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini ve aramaların aralıksız sürdürüldüğünü belirterek şöyle konuştu: "Kaybolan vatandaşımızı bulmak için eğitimli arkadaşlarımız, jandarma ekiplerimiz ve vatandaşlar çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gerek suyun debisinin fazla olması, gerek bulanıklığı çalışmaları olumsuz etkiliyor. Tüm olumsuzluklara rağmen çalışmalarımız kazazedeye ulaşıncaya kadar devam edecek"

Derede kaybolan Mustafa Kucur'un polis olan kızı ile oğlu anneleri ile birlikte çalışmaların yürütüldüğü noktalarda hâla bir umutla beklemeye devam ediyor.

Öte yandan, deredeki suyun geldiği Sücüllü göletinin savaklarının kapatılarak arama çalışması yapılmasına yönelik ortaya atılan fikirlere DSİ Bölge Müdürlüğünden olumsuz yanıt geldi. Yetkililer, savakların kapatılmasını göletin gövdesinde patlama yapabileceği ve bunun da bir felakete yol açabileceğini belirterek konuya sıcak bakmadığı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.