Derhal Geri Dönün Aksi Taktirde Ateş Edeceğim

Derhal Geri Dönün Aksi Taktirde Ateş Edeceğim

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2017 10:43
Derhal Geri Dönün Aksi Taktirde Ateş Edeceğim

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında700 Kara Harp Okulu öğrencisini Ankara'ya götürmeye çalıştıkları iddia edileneski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı TuğgeneralKurutmaz ile eski Erkan Başkanı Albay Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9'ututuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta 2. Ağır CezaMahkemesindeki duruşma, güvenlik gerekçesiyle adliyenin konferans salonundayapıldı. Duruşma salonunda tutuklu sanıklar Nurhan Baran, Ahmet Yıldırım,Cumhur Keyik, İlhan Çağrı Kayaoğlu, Merih Özşahin, Ahmet Nazif ŞahinoğluHüseyin Seçkin Erslan ile tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Tutuklu yargılanan eski Terörizmle Mücadele Eğitim veTatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve eski Erkan BaşkanıAlbay Orhan Yılmaz ise duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Isparta Emniyet MüdürYardımcısı Kamuran Koç, 15 Temmuz gecesi Isparta Terörizmle Mücadele EğitimMerkez Komutanlığından çıkan ve Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda eğitim gören 700harbiyeliyi alarak havalimanına götürecek otobüsleri, Atabey Kavşağı'ndadurduğunu söyledi.

 

-"Derhal geri dönün aksi taktirde ateş edeceğim"

 

Yaklaşık 10 otobüsün olduğu konvoyu durduktan sonra araçkomutanı olan ve rütbesini üsteğmen olarak hatırladığı bir askerin kendisindenyolu açmasını istediğini ve kendisinin bunu reddettiğini ifade eden Koç,"Derhal araca binin ve kışlaya geri dönün, aksi taktirde ateşedeceğim." ifadelerini kullandığını anlattı.

Bu uyarıyı birkaç kez tekrarladığını ve araçların geridöndüğünü anlatan Koç, bir süre sonra vatandaşların darbeye tepki göstermekiçin toplandığı komutanlığın 2 No'lu girişine herhangi bir olumsuzluğa karşıpolis ekiplerinin gönderildiğini ifade etti.

Koç, gecenin ilerleyen saatlerinde içinde harbiyeliöğrencilerin yer aldığı ve havalimanına gittikten sonra güvenlik önlemleriüzerine geri dönen araç ve sürücülerini emniyet müdürlüğüne götürmek içinkomutanlığa gittiğini dile getirerek, Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile 15 rütbeli askerin olduğu odaya girdiğinive araç ve sürücülerini emniyete götürmek istediğini söylediğini belirtti.

Odadaki tüm rütbelilerin gecenin o saatinde teçhizatlıolmasını garipsediğini anlatan Koç, ısrarı üzerine Kurutmaz'ın araçları vesürücülerini kendisine verdiğini ve bunların emniyete getirildiğini kaydetti.

 

- "Dışarıda üniformalı asker görmek Vali'nin en sonisteyeceği şey"

 

Emniyet Müdür Yardımcısı Koç, 15 Temmuz gecesi emniyetekiplerince alınan tedbirlere de değinerek, havalimanına inmesi muhtemel askerihelikopter için pistlerin kamyonlarla kapatıldığını ve pist ışıklarınınsöndürüldüğünü dile getirdi.

Koç, kışla çevresindeki güvenlik önlemlerinin de sabahsaatlerine kadar devam ettiğini sözlerine ekledi.

15 Temmuz gecesi komutanlıkta tabur komutan vekili olantanık Binbaşı Serkan Ünal da gece çağrılması üzerine komutanlığa gittiğini vetelevizyondan darbe girişimi gecesi yaşananları takip ettiğini söyledi.

Komutanlıktan çıkan otobüsleri kendisinin görmediğini önesüren Ünal, 16 Temmuz sabahı alay komutanı tutuklu sanık Ahmet Yıldırım'ınkendisinin de dahil olduğu tabur komutanlarından yoklama alınmasını istediğinianlattı.

Daha sonra Yıldırım'ın tabur komutanlarını çağırarak KollukKuvvetlerinin Toplumsal Olaylarda Desteklenmesi (KOKTOD) timi hazırlanmasını istediğini ifade eden Ünal, orada bunakarşı çıkanların olduğunu, kendisinin de "Bu durumda dışarıda üniformalıasker görmek Vali'nin en son isteyeceği şey" diyerek itiraz ettiğini ancakYıldırım'ın emri geri çekmediğini kaydetti.

 

Yıldırım'ın ilerleyen saatlerde ikinci KOKTOD timininhazırlanmasını istediğini belirten Ünal, ancak 09.00 sularında telsizden KOKTODemrinin iptal edildiğini duyduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.