Deri OSB'de Köpek İsyanı

Deri OSB'de Köpek İsyanı

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2015 12:45
Deri OSB'de Köpek İsyanı

Şehir merkezinden toplanan hayvanların bırakıldığı, hayvan severlerin 'besleme organizasyonu' yaptığı Deri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki köpek sayısı gün geçtikçe artıyor.

Isparta'da sokak köpeklerin güvenli bir şekilde barınması için henüz bir barınak yok ama Deri Organize Sanayi Bölgesi ve çevresi doğal barınak haline geldi. Şehirden toplanan hayvanların bırakıldığı, hayvanseverlerin de sık sık besleme organizasyonu yaptığı Deri OSB'deki sokak köpeği sayısı gün geçtikte artıyor. Deri OSB Yönetim Kurulu'nun yaptığı araştırmada bölgede 186 sokak köpeğinin başı boş bir şekilde dolaştığı belirlendi.

Deri OSB çevresinde bu kadar çok sokak köpeğinin başı boş bir şekilde dolaşması sanayi bölgesinde endişeye neden oluyor. Fabrika sahipleri ve çalışanları giriş-çıkışlarda zorlanırken mal almak için gelen müşterilerin de bu durumdan şikayetçi olduğu bildirildi. Deri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtrak, Isparta'da bir an önce sokak hayvanları için barınak oluşturulmasını talep etti.

Deri OSB'nin kendiliğinden köpek barınağı haline gelmesine tepki gösteren Bıtrak, "buradaki köpek sayısı her geçen gün artıyor. Çalışanlarımız işine gelip giderken korkuyor. Müşterilerimiz rahatsız. Yarın Allah korusun bir kuduz olayı olacak burası karantinaya alınacak. O zaman fabrikaların dişlilerini mi durduracağız. Bu soruna lütfen çözüm bulunsun. Burası köpek barınağı değil. Hayvanseverlerimiz iyi niyetli olarak buraya gelip besleme yapıyorlar. Bu da köpek sayısını artıyor. Biz daha düzenli bir barınağın yapılmasını arzu ediyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum