Dershaneye Paralel Baskın

Dershaneye Paralel Baskın

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2016 15:03
Dershaneye Paralel Baskın

Yalvaç’ta bulunan bir dershanenin kapatılma kararınınardından halen daha faaliyet gösterdiği nedeniyle baskın düzenlendi.

O Dershanennin Yalvaç Şubesi’nin 01.01.2016 tarihi itibarı ilekapatıldığı, Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim kurumları Yönetmeliğinin 18. Maddesinin5. Fıkrasına göre 5 yıl geçmeden tekrar kurum açma veya bir kuruma devir almayada bir kuruma ortak olma izni verilmemesi ve aynı yönetmeliğin 23. Maddesinegöre işlem yapılmasına karar verilmiştir.

Yalvaç Kaymakamlığı 22.02.2016 tarihli yazısı ile Dershanenin Yalvaç Belediye Başkanlığı, Yalvaç Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce gerekli kontrollerinyapılarak eğitim ve reklam faaliyetlerinin devam ettiğinin tespit edilmesihalinde gerekli işlemlerin yerine getirilmezi istenmiştir.

23.02.2016 günü Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri ilebirlikte Yalvaç Belediye Binası 3. Katında faaliyet gösteren dershaneye gidilerekyapılan kontrollerde, binanın dış yüzeyinde anlatan meydanına bakan kısmında reklam tabelası bulunduğu,binanın ikinci katından itibaren merdivenlerde sağlı sollu dershaneninisimlerinin ve yayınları ile ilgili reklam ve afişlerin bulunduğu, dershaneiçerisine girildiğinde Müdür Odasında bir öğretmenin bulunduğu, dersliklerkontrol edildiğinde bir derslikte 2 öğrencinin başka bir derslikte 5 öğrencininolduğu ve öğrencilerin soru çözdükleri görülerek tutanak tanzim edilmiştir.

Kaymakamlık ise talimat yazısı ile Belediye Başkanlığına,dershanenin kapatılması ve tabelaların sökülmesi bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.