Destek Devletten, İşçi Çalıştırmak Sizden

Destek Devletten, İşçi Çalıştırmak Sizden

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2019 11:10
Destek Devletten, İşçi Çalıştırmak Sizden

Vali Ömer Seymenoğlu, bu yılki İstihdam Seferberliği çerçevesinde devletin işverenlere çok sayıda ve önemli desteklerde bulunduğunu belirterek; “Destek devletten, işçi çalıştırmak ve istihdam sağlamak işverenlerimizden” dedi.

Vali Ömer Seymenoğlu, ilki 2017 yılında gerçekleştirilen ve ‘İstihdam seferberliği 2019’ da ise ‘Burası Türkiye Burada iş var’ sloganıyla devam eden hedef proje çalışmasının Isparta bazındaki geniş katılımlı toplantıya başkanlık ederek toplantıda yaptığı konuşmada önemli noktalara temas etti.

VALİ SEYMENOĞLU; “BURASI ISPARTA BURADA ‘İŞ’ VAR”
İstihdam konusunun bir toplum için çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Vali Ömer Seymenoğlu, tüm işverenleri şehirdeki işsiz insanların iş bulması noktasında istihdam seferberliğine katılmaya davet etti. Vali Seymenoğlu; “Ülkemiz ve Isparta’mız için hayırlara vesile olacağına inandığım sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yürütülen istihdam seferberliğinin kamuoyuna duyurulması adına bu toplantıyı düzenledik. Ülkemizde son 2 yıldır yürütülmekte olan ve bu yıl da İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında ‘Burası Türkiye burada iş var’ ve ilimizde ise ‘Burası Isparta burada iş var’ sloganıyla istihdam kampanyası sürdürülecektir.

“EK İSTİHDAM KONUSUNDA İMKANLARI ZORLAYACAĞIZ”
Bu yıl istihdam seferberliği kapsamında ülkemizde 2 milyon 500 bin, ilimizde ise 7 bin ek istihdam hedefi konulmuştur. Hedefin tutturulabilmesi için ülke genelinde kampanyalar düzenlediği gibi ilimizde de kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel sektör yatırımcıları da ilave istihdam yaratılması için harekete geçmiş, ellerindeki her türlü imkanı zorlayarak ek bir iş ek bir istihdam şeklinde bu kampanyayı başlatmış oluyoruz.

“KAMU VE ÖZEL SEKTÖR BUNUN NERESİNDE OLACAK?”
Şimdi ‘Burası Isparta burada iş var’ sloganını gündeme getiriyoruz. Merak edilen ek istihdamın nasıl sağlanacağı elbette çok önemli husustur. Ek ilave iş ortamları ortaya koyuyoruz demeyle olmuyor. Kamu ve özel sektör bunun neresinde olacak? Ek istihdamın nasıl sağlanacak? Daha önceki yıllarda var olan teşviklere ilave getiriliyor. Bunlardan birkaç tanesi örneğin ücret desteği teşviki, sosyal güvenlik kurumu primi ve vergisine destek, nitelikli işgücü eğitimine tam destek, kısa çalışma ödeneği, asgari ücret desteği gibi destekler var.

“İSTİHDAM KONUSUDA BİRAZ DAHA FEDAKARLIK YAPMAMIZ GEREKİYOR”
Ülke genelinde başlatılan İstihdam Seferberliğinin diğer illerle birlikte Isparta’mızın da önünü açması, sıkıntılı olan sektörlerde fedakarlıkları biraz daha artırarak yapmamız, ama fedakarlıkları yatırımcıları yaparken devletin de bunları desteklemesi ve bazı yükleri üstüne alması gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.