Destici Terörle Mücadele Önerilerini Sundu

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici “Terörle Mücadele Önerileri” konulu konferansla Süleyman Demirel Üniversitesinin konuğu oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2013 09:28
Destici Terörle Mücadele Önerilerini Sundu

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını SDÜ İletişim Kulübü Başkanı Adil Durgun yaptı. Durgun, terörün pek çok tanımı olduğunu ifade ederek “Terör, kişi, topluluk, grup ya da devletin belirgin, önceden belirlenmiş bir amaca ulaşmak için şiddet göstermesidir.” dedi.

Daha sonra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici katılımcılara seslenerek, “Terörle Mücadele Önerileri”ni sundu. Destici, 20 yıllık temiz bir maziye sahip, ülkenin problemlerini çözmek adına projeler üreten, Türkiye’nin çizgisini tamamen milletin ve ülkenin menfaati üzerine kuran, bedeli ne olursa olsun doğrudan ayrılmayan, karşılığı ne olursa olsun yanlışın karşısında duran yapıcı, yol gösterici bir muhalefet anlayışı güden ama haksızlıklar karşısında susmayan, yürüdüğü bu yolda şehit düşen Muhsin Yazıcıoğlu’nun görevinde olmanın ayrı bir sorumluluğu olduğunu belirterek; aynı usul ve yöntemle siyasetlerini devam ettirme çabası içerisinde olduklarını ifade etti.

Destici BBP olarak terörü üç aşamalı değerlendirdiklerini, bu aşamaların: 30 yıllık terör süreci, müzakere süreci ve BBP’nin bu sürece bakışı ve önerilerinden oluştuğunu ifade etti. Türkiye’nin terör örgütü PKK’nın gerçek yüzü ile 1984 yılında karşılaştığını söyleyen Destici, terörle mücadelede yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: “Asker sivil işbirliği sağlanmalı, teröre karşı eğitimli birliklerle mücadele edilmeli, istihbarat birimi zafiyet göstermemeli, terörün finansmanıyla mücadele edilmeli, bölge halkı yanınızda olmalı, PKK’yı destekleyenlere karşı kararlı duruş sergilenmeli.”

Türkiye’nin birinci gündem maddesinin terör olduğunu vurgulayan Mustafa Destici terör problemi çözülmeden temel problemlerin çözülemeyeceğini ifade ederek Türklerle Kürtlerin kardeş olduğunu bu sürecin Türk Bayrağı altında bir ve beraber yaşayarak çözülmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum