Şampiyonluğa Veda

Isparta Davrazspor 2 - 3 Serik Belediyespor

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2017 12:46
Şampiyonluğa Veda

Isparta Davrazspor, kendi saha ve seyircisi önünde Serik Belediyespor ile oynadığı sezonun en önemli maçında sahadan mağlubiyetle ayrılarak şampiyonluk yolunda havlu attı. Bu maça kadar vasat bir futbol oynayarak puanlar kaybeden Yeşil – Pembeli ekip, dün sezonun en iyi futbolunu oynamasına rağmen rakibine yenilmekten kurtulamadı. Bu sonuçla, rakibi ile puan farkı 11’e yükseldi. 

Bölgesel Amatör Futbol Liginde 7. Grupta Isparta’yı temsil eden Isparta Davrazspor ligin onüçüncü haftası ve ilk yarının son maçında Isparta Atatürk Stadyumunda kendisi gibi henüz mağlubiyeti bulunmayan ve grup lideri Serik Belediyespor ile karşı karşıya geldi. 

TARAFTARIN MÜTHİŞ DESTEĞİ 

İLE TAKIM BERABERLİĞİ YAKALADI 

Dün saat 14.00’te başlayan maçı; Vali Şehmus Günaydın, Ispartaspor Kulüp Başkanı Mustafa Özaydın, diğer protokol üyeleri ve yaklaşık 7 bin dolayında Isparta Davrazspor taraftarı, bin dolayında da Serik Belediyespor taraftarı izledi. 

ISPARTA DAVRAZSPOR, 

RAKİBİ KARŞISINDA ÇOK ZORLANDI 

Isparta Davrazspor, puan durumunda kendisinden 8 puan önde olan ve grup lideri konumundaki şampiyonluk yarışındaki rakibi Serik Belediyespor karşısında maçın ilk dakikalarında oldukça zorlandı. Kaleci Sofunun yediği hatalı gollerle rakibi karşısında bir ara 2 – 0 mağlup duruma düşen Yeşil – Pembeli ekip, binlerce taraftarının desteği ile kendine geldi ve ilk yarı bitmeden Koray’ın kafa vuruşu ile bir gol kaydetmesini başardı. İlk yarı 2 – 1 konuk ekip Serik Belediyespor’un üstünlüğü ile sona erdi. 

DURUMU BERABERLİĞE GETİRMESİNE 

RAĞMEN, ÜÇÜNCÜ GOLÜ ATAMADI 

İlk yarının son dakikalarında olduğu gibi ikinci yarıya da hızlı başlayan Isparta Davrazspor,  52. Dakikada Hüseyin Emre ile beraberliği yakaladı. Beraberlik golünü kalesinde gören Serik Belediyespor, bocalamaya başladı. Bu dakikalarda Isparta Davrazspor adeta tek kale oynadı. Ancak, gol üstüne gol kaçırınca kalesinde golü gördü. Maçın 86. Dakikasında Kaleci Sofu önünden geçen topu alamayınca Mırlan Murzaev topu ağlara gönderdi ve Serik Belediyespor’u 3 – 2 öne geçirdi. 

MAÇ UZUN SÜRE DURDU 

Isparta Davrazsporlu oyuncular uzun süre bu golün ofsayt olduğu yönünde gerek maçın orta hakemi Emre Bulut’a gerekse açık tribünler tarafındaki yan hakem Tolga Atasoy’a itirazda bulundular. Taraftarlar ise, yan hakem Tolga Atasoy’un golde ofsayt bayrağı kaldırmadığı gerekçesiyle sahaya su şişesi attılar. Yaklaşık 10 dakika oynanamayan oyunda, orta hakem çareyi yan hakemlerin yerlerini değiştirmekte buldu. Maçın kalan dakikalarında, taraftarların tepki gösterdiği yan hakem Tolga Atasoy kapalı tribün önünde, diğer yan hakem Gökhan Takataş ise açık tribünler önünde görev yaptı. 

PUAN FARKI 11’E ÇIKTI, ISPARTA DAVRAZSPOR 

ŞAMPİYONLUK UMUTLARINI BİTİRDİ 

Maça mutlak galibiyet parolasıyla çıkan ve maçı kazanması halinde rakibi ile olan 8 puanlık farkı 5 puana düşürmeyi planlayan Isparta Davrazspor, sezonun en önemli maçında sahadan mağlubiyetle ayrılınca rakibi ile arasındaki puan farkı da 11’e yükseldi. Bu sonuçla, Yeşil – Pembeli ekibin bu sezon da şampiyonluk umutları büyük ölçüde bitti. 

SON ÜÇ HAFTADA 

7 PUAN KAYBETTİ 

Isparta Davrazspor, dünkü sonuçla son üç haftada 7 puan kaybetti. Bilindiği gibi Yeşil – Pembeli ekip iki hafta önce deplasmanda Karaman Belediyespor ile 0 – 0, ardından yine deplasmanda Mut İdmanyurdu Belediyespor ile 2 – 2 berabere kalarak 4 puan kaybetmişti. Taraftarlar, başta Kaleci ve Teknik Direktör olmak üzere takımda rakikal değişikliklerin yapılması gerektiği noktasında birleşti. 

 

 

MAÇIN KARNESİ: 

STAD: Atatürk

HAKEMLER: Emre Bulut, Gökhan Takataş, Tolga Atasoy 

ISPARTA DAVRAZSPOR: Sofu, Üzeyir, Muhammet Mustafa, Mustafa Kurcan, Salih, Oğuzhan, Lungelo Mtshali, Hüseyin Emre, Koray (dk. 88 Murat Mert), Hüsnü (dk.73 Muhammet İmren), Okan Akdeniz (dk.82 Abubacar Kone)

SERİK BELEDİYESPOR: Cemal, Ahmet, Erdi, Barış, Burçin, Samet Alp, Taner (dk.60 Selçuk), Ahmet, Mırlan Murzaev (dk.88 Necip), Güven (dk.72 Muhammet Akdeniz), Toma, 

GOLLER: Dak. 27 Koray, dk. 52 Hüseyin Emre (Isparta Davrazspor), Dk. 6 Güven, dk. 20 Toma (Serik Belediyespor), dk. 86 Mırlan Murzaev (Serik Belediyespor) 

S. KARTLAR: Hüsnü (Isparta Davraz), Taner, Güven (Serik Beld.)

 

 

MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI: 

 

Dak. 6: Konuk ekip Serik Belediyespor maça çok hızlı başladı. Bu dakikada sağdan yapılan ortayı iyi takip eden Güven, ceza sahası içinde kafa ile topu kaleye gönderdi. Kaleci Sofu topu elinden kaçırınca top ağlarla buluştu: 0 – 1. 

Dak. 20: Isparta Davrazspor, daha ilk golün şokunu üzerinden atamadan kalesinde ikinci golü gördü. Bu dakikada orta sahada topla buluşan Toma hızla Isparta Davrazspor ceza sahasına girdi. Yerden vuruşunda top Kaleci Sofunun altından ağlara gitti: 0 – 2. 

Dak. 27: İki gol üst üstü kalesinde gören Yeşil – Pembeli ekip, toparlanıp Serik kalesine gelmeye başladı. Bu dakikada Üzeyir’in sağdan ortasını iyi takip eden Koray, kafa ile topu ağlara gönderdi: 1 – 2. 

Dak. 35: Isparta Davrazspor atağında ceza sahasında topla buluşan Hüsnü’nün vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı. İlk yarıda başka gol olmadı ve konuk ekip soyunma odasına galibiyetle gitti. 

Dak. 48: Isparta Davrazspor ikinci yarıya hızlı başladı. Bu dakikada gelişen atakta sağdan yapılan ortada Lungelo Mtshali’nin şutunda top kalecide kaldı. 

Dak. 52. Isparta Davrazspor, bu dakikada beraberlik golüne kavuştu. Hüseyin Emre, ceza sahası içinde yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2 – 2. 

Dak. 56: Beraberlik golü ile umutlanan Isparta Davrazspor, Serik kalesine yüklenmeye başladı. Bu dakikada Okan Akdeniz’in şutu direkten geri döndü. Dönen topu kaleci aldı. 

Dak. 70: Muhammet Mustafa’nın kullandığı serbest atışta Serik Belediyespor ceza sahasına inen topa Lungelo Mtshali yükseldi. Ancak, kaleci topa sahip oldu. 

Dak. 77: Koray kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu, biraz ötesinde müsait pozisyonda bekleyen Lungelo Mtshali’ye aktarmak yerine kalece vurmayı tercih edince top kalecide kaldı. 

Dak. 81: Sağdan yapılan ortaya yükselen Lungelo Mtshali’nin kafa şutu üstten auta çıktı. 

Dak. 86: Isparta Davrazspor bu dakikada adeta dondu kaldı. Serik atağında ceza sahası içinde kaybedilen topu alan Ahmet Teker, arka direğe gönderdi. Kaleci Sofu’nun önünden geçen topa Mırlan Murzaev dokundu ve top ağlara gitti. Bu gole Isparta Davrazsporlu futbolcular uzun süre ofsayt itirazında bulundular. Bu nedenle maç yaklaşık 10 dakika durdu.

Dak. 90+5: Hakem maçı 9 dakika uzattı. Uzatma dakikalarının ikincisinde Isparta Davrazspor atağında Abubakar Kone, ceza sahasında topa vurmakta gecikince rakip tehlikeyi uzaklaştırdı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Isparta Davrazspor, son derece önemli ve kritik maçtan 3 – 2 mağlubiyetle ayrılarak şampiyonluk yarışında büyük yara aldı, hatta şampiyonluğa havlu attı. 

Bölgesel Amatör Ligde ilk yarı dünkü maçla sona erdi. İkinci yarı ise Ocak ayında başlayacak. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum