Dev Transfer

Türk atletizmin başına sırıkla atlamada dünyaca ünlü Ukrayna'lı rekor makinesi Sergei Bubka'nın getirileceği belirtildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Eylül 2013 11:50
Dev Transfer

Spor Bakanlığından edinilen bilgiye göre 5 yıllığına gelecek olan Bubka ve 10 kişilik ekibi Türkiye'yi tarayacak ve tespit edilen sporcular, İzmir'de bulunan Türkiye Atletizm Federasyonu Eğitim koordinasyon merkezinde çalışmalara başlayacak.5 yıllığına Türk atletizminin başına gelecek olan Bubka ile spor bakanlığının yapmış olduğu görüşmenin olumlu geçtiği öğrenildi. Bubka ve ekibi ile anlaşma sağlandığı ve 2014 yılında göreve başlayacakları belirtildi. Sırıkla atlamada sayısız rekorlar kıran ve hala elinde Dünya ve Avrupa rekoru bulunan Bubka ve ekibinin 2014 yılında göreve başlaması planlanıyor.

SERGEİ BUBKA 10 KİŞİLİK EKİBİ İLE, ATLETİZMİN BAŞINA GEÇECEK VE 14 MİLYON TL BÜTÇESİ OLACAK
Sergei Bubka ve 10 kişilik ekibi 5 milyon dolar alacak ve bu para Atletizm Federasyonu'nun 2020 yılına kadar sponsorluk konusunda ön protokol yaptığı ve önümüzdeki günlerde resmiyet kazanacak olan Turkcell tarafından ödeneceği ifade edildi. 2020 yılına kadar Atletizm ve Yüzme branşlarına 28 milyon TL gibi bir katkı sağlayacak olan Turkcell, bu paranın 14 milyon TL'sini atletizme aktaracak. 2020 yılına kadar atletizme 14 Milyon TL de bakanlık aktaracak ve toplam bütçe 28 Milyon TL olacak.

TÜRK ATLETİZMİNİN MERKEZİ İZMİR OLACAK
İzmir'de bulunan Türkiye Atletizm Federasyonu Eğitim koordinasyon merkezi türk atletizminin merkezi olacak. Son teknoloji ile donatılacak olan merkezde hertürlü performans tesleri yapılabilecek. İnşaatı 2014 yılı içersinde bitirilmesi planlanan merkez (IAAF) Uluslar arası Atletizm Federasyonu'na akredite olacak ve dünyada bulunan 9 merkezden biri olacak. Üst düzey performans merkezinde, sporcuların tüm testleri yapılacak. Sağlık, Performans ve kan değerleride bu merkezde kontrol edilecek ve bu çalışmalarla dopingin önüne geçilecek. Ege Üniversitesi ile yapılacak protokol ile laboratuvar çalışmaları yürütülecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.