Dev Yurt Projesi İşte Böyle Başladı

AK Parti Milletvekili Bilgiç, İstanbul'da yaşayan bir grup Ispartalı işadamının gerçekleştireceği 5 bin kişilik öğrenci yurdu projesi için Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nden kiralama garantisi aldı ve projeye start verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Eylül 2014 23:57
Dev Yurt Projesi İşte Böyle Başladı

Hafta sonu İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıda nihai sonuca varılan yükseköğrenim yurdu projesi için bürokratik süreç başlatıldı. Vali Vahdettin Özkan ile Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İstanbul'da yaşayan Ispartalı işadamları grubunun, 5 bin kişilik öğrenci yurdu yaparak, KYK hizmetlerinde kullanılmak üzere devlete kiraması kararlaştırıldı.

Ancak Isparta'da yükseköğrenimin barınma ihtiyacını büyük oranda karşılayacak projenin temelinde Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nden alınan sözlü garanti var. Edinilen bilgilere göre, İstanbul ekibini organize eden Mustafa Kaya ile Cengiz Aydemir, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile birlikte Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne giderek, yurt yapımından sonra kiralanması hususunu görüştü.

Yapılan görüşmede yurdun özel sektör tarafından yapılması durumunda KYK tarafından kiralanacağı ve öğrenci başına 140 TL destekleme yapıldığı bilgisi verildi. Bu görüşme sonrasında yurt yapımı için nihai toplantı hafta sonunda yapıldı. İstanbul'da yaşayan Ispartalı işadamlarının yapacağı 5 bin öğrencilik yurt için İl Özel İdaresi'ne ait Mensucat Fabrikası yanındaki arsa istendi. Bu talep doğrultusunda bürokratik süreç başlatıldı. Önümüzdeki günlerde sonuçlandırılması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum