Deve Dikeni Yazdı: Yaşanmamış Hikayeler..

Ali Çokyaşa Deve Dikeninde Yazdı: Yaşanmamış Hikayeler..

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ağustos 2012 10:59
Deve Dikeni Yazdı: Yaşanmamış Hikayeler..

Bu bir hayal mahsulüdür, ders çıkarmak isteyenler üzerine alınsın.

Üst düzey bir emniyet görevlisi, bir ile üst düzey bir göreve tayin olur.
Olacak ya göreve başladığı ilk gün şehrin en büyük camisinin minaresi çalınır.
Polis telsizlerinden şüpheliler ile ilgili anonslar geçmektedir. Hırsızlar ve suç aleti minarenin kılıfı bulunmuştur. Olaya üst düzey emniyet görevlisi el koyar. Çünkü mukaddes bir emaneti çalmışlardır.

Üst düzey yönetici operasyonu yöneten komisere görevi devraldığını söyler, suç aleti ve suçluların kendisine devredilmesini ister. Komiser devreder olay adliyeye intikal ettiğinde suç aleti olan minarenin kılıfı ortada yoktur ve suç dosyasında da adı geçmemektedir.

Komiser merak eder üst düzey yöneticisine sorar; ‘Ulu yöneticim suç aleti ortada yok. Affınıza sığınarak soruyorum. Nerede minarenin kılıfı?’ Üst düzey yönetici cevap verir; ‘a beyinsiz eleman düşünki yarın bu minare bize lazım oldu. Çalmak için kılıf mı hazırlattıralım?’ der.

Bu hikayeyi şunun için anlattım, seçilerek yeni göreve gelen üst düzey yetkililer bir önceki dönemin suçlarının ve suçlularının hesabını sormuyor, adliyeye sevk etmiyor, basınla ve kamuoyu ile paylaşmıyorsa ola ki ileride kendileri de aynı suçları işleme ihtimalleri olduğundan olsa gerek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum