Devlet Bey Sonradan Haklı Çıkan Bir Liderdir

Devlet Bey Sonradan Haklı Çıkan Bir Liderdir

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Nisan 2017 10:41
Devlet Bey Sonradan Haklı Çıkan Bir Liderdir

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, Anayasa değişikliği sürecinde ülkesi için önemli bir inisiyatif almıştır" dedi. MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Yayla Mahallesi esnaflarıyla buluşmasında Anayasa değişiklik oylamasında neden evet oyu verileceğinin gerekçelerini anlattı. Anayasa değişikliği maddelerinin ülkenin menfaatine olduğunu belirten Yalçın, şöyle konuştu:

GÖNÜLDEN İNANIYORUM

"Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olarak hazırlanmış olan bu paketi savunamıyorsam 'gidin evet verin' deme hakkım olmaz. Bu işe ya tam inanırsınız ya da işin içinde olmazsınız. Ben İsa Yalçın olarak şunu söylüyorum. İlk başta 'genel merkezimiz bu işin arkasında biz de arkasında olacağız' diye konuşuyorduk. Ama sonra maddeler önümüze geldiği zaman bu işin ne kadar faydalı olduğunu anladık. Bu millet Anayasayı 200 yıldır konuşuyor. Normal yollarla meclisten bir Anayasa yapılamamış. 1921 Anayasası savaş şartlarında yapılmış bir darbe anayasasıdır. Bir takım güçlerle biraraya gelenler ile vatanseverlerin savaşı sonrasında yapılmış bir anayasadır. İlk meclis gazi meclistir.

15 TEMUZ DARBE GİRİŞİMİ DEĞİL HAİN BİR TERÖRİST SALDIRIDIR

Ama Türkiye o kadar geriye gitmiş ki, 15 Temmuz'da savaşta bombalanamayan meclis bombalandı. Bir zamanlar bizim 'ne güzel eğitim veriyorlar, ne güzel sağlık işlerine eğilmişler. İnsanlara sahip çıkıyorlar. Çok iyi bir nesil yetiştiriyorlar' dediğimiz insanlar önümüze üniformalı terörist olarak karşımıza çıktılar. 15 Temmuz bir hain terör saldırısıdır. Bunlar da bizim içerimizdeki teröristlerdir. Bunu uzun zamandan beri söylüyoruz. Bunu Genel Başkanımız dile getirdiği zaman kimse inanmıyordu. Partimizin içinden itiraz edenler oluyordu. Terörist saldırısından sonra Devlet bey bir inisiyatif almıştır. İktidar partisi milletvekilimizin yanında rahat konuşabiliyoruz. Ya seyredecekti ya da inisiyatif alacaktı. 'Buyurun Anayasa yapalım' dedi.

CHP ilk gün 'Anayasaya aykırı bir davranış' dedi. Hiçbir çalışmaya katılmadı. Anayasa değişikliği ile ilgili maddelere bakıldığı zaman Devlet bey 'fiili durumu yasal hale getirmek lazım' dedi. Devlet bey önce anlaşılmıyor ama sonra hep haklı çıkıyor. Bildikleri halde millete yalan söylüyorlar

 AK PARTİ ŞU ANKİ ÇOĞUNLUKTA HSYK'YA ÜYE ATAYAMAZ

HSYK konusunda tartışma oluyor. Arkadaşlar 13 kişi var. 4'ünü Cumhurbaşkanı atıyor, 2'si doğal üye. 7'si meclisten. AK Parti şimdi tek başına iktidar. Bu sistemde AK Parti çoğunluğundaki meclis 7'sini atayamıyor. Çoğunluğa göre seçim yapılıyor. Olmazsa kur'a çekiliyor. Cumhurbaşkanı 4'ünü hemen atayamıyor. 2 tanesini 3 yıl sonra atayabilcekmiş. Herşey net olarak belirlenmiş. Cumhurbaşkanı ciddi olarak sorumluluk yükleyen bir anayasa değişikliğidir."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum