Devlet Desteğiyle AR-GE Yapıyoruz

Isparta Göller Bölgesi Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Serdal Terzioğlu, devletin Araştırma-Geliştirme (AR-GE) çalışmalarına verdiği desteklerle, genç girişimcilerin AR-GE'ye yöneldiğini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2011 13:34
Devlet Desteğiyle AR-GE Yapıyoruz

Isparta Göller Bölgesi Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Serdal Terzioğlu, devletin Araştırma-Geliştirme (AR-GE) çalışmalarına verdiği desteklerle, genç girişimcilerin AR-GE'ye yöneldiğini bildirdi.
    
Batı Akdeniz Ekonomisi Geliştirme Vakfı'nın (BAGEV) düzenlediği toplantıya katılan Isparta Göller Bölgesi Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Serdal Terzioğlu, teknokentlerin dünyadaki gelişimi, Türkiye'deki durumu ve Batı Akdeniz bölgesindeki çalışmaları hakkında bilgi verdi.
    
Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) çalışmaları hakkında da bilgi veren Terzioğlu, şunları kaydetti: ''SDÜ 1992 yılında kurulan genç bir üniversite ancak yoluna emin adımlarla devam ediyor. SDÜ bünyesinde bir birim sadece proje ve duyuru yapmak için görevlendirilmiştir. Üniversitemiz proje yarışmaları sayesinde adını da duyurmaktadır. TÜBİTAK 1001 proje yarışmasında SDÜ'de 11 proje destek görmüş ve karşılığında 1,5 milyon TL destek almıştır'' dedi.
    
İnovasyonun Ar-Ge'yi kullanarak piyasaya satılabilir yeni bir ürün çıkarmak olduğunu belirten Terzioğlu, Ar-Ge ve inovasyonun bir bütün olduğunu vurguladı. Sanayideki ustaların icatlarının bile bir inovasyon olduğunu vurgulayan Terzioğlu, şöyle devam etti: ''Teknokent olarak çalıştığımız firmalara Ar-Ge yapmaları konusunda önerilerde bulunuyoruz. Ar-Ge'nin başlarda kar getirisi düşük görünmesine rağmen, birkaç yıl içerisinde ürünü geliştirdiği, kar oranını da artırdığının görülmektedir. Devlet, üniversite ve genç sanayiciler beraber çalışmalı. Devlet son yıllarda yaptığı destekler ile genç girişimcilere güven veriyor. Üniversiteler ise açtıkları teknoparklar ile üzerine düşeni yapıyor. Bu sayede genç girişimciler teknolojiyi satın almak yerine Ar-Ge yöntemi ile teknolojiyi kendileri üretmeye başlıyor. Genç girişimciler Ar-Ge'ye yöneldi" dedi.

Ar-Ge harcamaları ve AR-GE'ye verilen desteklerle görüşlerini de açıklayan Terzioğlu, ''Ülkemizde Ar-Ge'ye verilen destek yüzde 0.30'dan yüzde 0.90'a kadar yükselmiş bulunmaktadır. Bilimsel yayınlarda 1990'lı yıllarda 37. sırada olan ülkemiz 2007 yılında 18. sıraya kadar yükseldi'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.