Devlet Hastanesi Acil Servisi Hizmete Girdi

Isparta Devlet Hastanesi acil servisi hizmete girdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2011 11:01
Devlet Hastanesi Acil Servisi Hizmete Girdi

Başhekim Opr. Dr. Ramazan Okutan, bir süredir yapımı devam eden ve bazı sebeplerden dolayı açılması geciken Acil servisin dün itibariyle hizmete girdiğini müjdeledi.

Okutan, yeni acil servisin 2. sınıftan 3. sınıfa yükseldiğini ve bölgeye hitap eder hale geldiğini belirterek, “İddia ediyorum en iyi acil servis şu an bizde” dedi.

ACİL SERVİSTE NELER OLACAK?

Resusitasyon Odası: Herhangi bir nedenle solunum ve kardiyak arrest olan ya da olma ihtimali yüksek olan, travma nedeniyle acil servise başvuran, kanaması olan, zehirlenme nedeniyle acil servise getirilen, şuuru kapalı olan, ambulans ile hastaneye getirilen hastaların ilk muayene ve tedavisinin yapıldığı alan.

Hasta Muayene Alanları: ayaktan gelen hastaların muayene, teşhis ve tedavisinin yapıldığı müstakil oda ya da paravanla bölünmüş alan.

Müşahede Odası: gerek resüsitasyon odası gerekse hasta muayene odalarında İlk muayene ve tedavilerin yapılıp kesin taburcu veya yatış endikasyonu verilmeyen hastaların en fazla 12 saat süreyle bakım ve tedavisinin yapıldığı alan.

Müdahale Odası: her türlü sütür atma ve alma, alçı ve benzeri küçük cerrahi işlemlerin yapılabildiği alan.

Bekleme Alanı: hasta yakınlarının beklemesi için oluşturulan, pencereli, acil girişine ve kantine yakın, sıcak ve soğuktan korumalı, ergonomik oturma düzeninin olduğu alan.

Triyaj Alanı: tabip, acil tıp teknisyeni, hemşire ya da sağlık memurunun acil serviste görevli tabip ile koordineli olarak çalıştığı, acile başvuran hastaların karşılandığı, tedavi önceliğinin belirlendiği ve hangi bölümde, kim tarafından tedavi edileceğine karar verildiği birimdir.

Kritik Hasta Bakım Birimi: ilk resusitasyon ve tedavisi yapılan ve halen stabil olamayan hastaların 24 saati geçmemek şartı ile takip ve tedavilerinin yapıldığı alan.

Primer Tedavi Birimi: acil servise ayaktan başvuran, tetkik ihtiyacı olmayan, anamnez ve muayene ile tedavisi planlanabilen hastaların bakıldığı alandır.

Görüntüleme Ünitesi: mobil ve sabit röntgen, BT, USG gibi tıbbi donanımlı, acil servis hastalarına 24 saat hizmet verebilen, acil servise yakın ya da içinde konuşlandırılmış birim.

Travma Odası: herhangi bir nedenle travma geçirmiş hastaların ilk muayene, tedavi ve bakımlarının yapıldığı, ileri travma yaşam desteği kapsamında girişimsel işlemlerin yapıldığı yerlerdir.

Tedavi Alanı: bekleme alanı, destek alanı, görüntüleme ünitesi ve laboratuvar hariç olmak üzere acil serviste hastalara tanı ve tedavi girişimlerinin yapıldığı tüm alanların toplamı.

Dekontaminasyon/Arındırma Odası: Nükleer, kimyasal ve biyolojik alanlara maruz kalanların dekontaminasyonlarının sağlandığı, uygun miktarda duş bulunan alanlardır.

112 İstasyon Birimi: hastane acil servileri ve 1. basamak sağlık kuruluşları ile entegre olarak 24 saat kesintisiz ambulans ve acil sağlık hizmeti veren B tipi istasyon ve ekibi için ayrılan, acil servis bünyesindeki alan.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.