Devlet Hastanesi Yıkılıyor

Devlet Hastanesi Yıkılıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ağustos 2018 13:27
Devlet Hastanesi Yıkılıyor

1986 yılında yapılarak dönemin Başbakanı merhum Turgut Özal tarafından hizmete açılan Isparta Devlet Hastanesinin yıkımına başlandı. 6 ayda tamamlanması planlanan yıkım işi, ihaleyi kazanan EMG İşletme Tesisleri Geri Kazanım Şirketi tarafından gerçekleştiriliyor. 

Doğancı Mahallesinde bulunan 1986 yılından bu yana hizmet veren Devlet Hastanesi’nin yıkımına başlandı.  Bu doğrultuda, Hastanenin Başhekimlik ve Poliklinik hizmetleri verilen ön tarafındaki 2 katlı bölüm ile yan tarafındaki Yataklı sağlık hizmeti verilen 7 katlı bölümleri yıkılacak. 1945 yılında yapılan arka taraftaki Taşbina ise yıkılmayacak. 

ÜÇ HASTANE KAPATILDI ŞEHİR HASTANESİ AÇILDI 

Bilindiği gibi; geçtiğimiz yıl Mart ayında, Isparta’ya yıllardır sağlık hizmeti veren Doğancı Mahallesindeki Devlet Hastanesi, Hızırbey Mahallesindeki Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Yeni Sanayi Sitesi karşısındaki Gülkent Devlet Hastanesi kapatılarak yeni yapılan Isparta Şehir Hastanesinde sağlık hizmeti verilmeye başlanmıştı.

ISPARTA’YA SAĞLIK HİZMETİNİ ŞEHİR HASTANESİ VERİYOR 

24 Mart 2018 tarihinde resmi açılışı Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan hastane, kamu- özel teşebbüs ortaklığıyla 1.2 milyar TL'ye mal oldu. 755 yatak kapasiteli hastane 21 Mart 2017 tarihinden itibaren kez hasta kabulüne başladı.  

YIKIM İHALESİ ÜÇ DEFA YAPILDI 

Isparta Şehir Hastanesinin hizmete açılmasıyla eski hastanelerin akıbetinin ne olacağı sorusu gündeme geldi ve Doğancı Mahallesindeki eski Devlet Hastanesinin yıkılmasına karar verildi. Bu doğrultuda eski Devlet Hastanesi Kampüsü yıkım ihalesi üç defa yapılmasına rağmen ilk ikisi çeşitli nedenlerden dolayı iptal edildi. Sonuncu yani üçüncü yıkım ihalesi ise 5 Temmuz 2018 tarihinde yapıldı. 30’a yakın firmanın dosya verdiği ve ihale bedeli 2,3 milyon TL olarak belirlenen ihaleyi 8 ortaklı ve Ankara firması olan EMG İşletme Tesisleri Geri Kazanım Şirketi kazandı. 

ŞİRKET, HASTANEYİ YIKMAYA BAŞLADI 

İhalenin ardından gerekli prosedürleri yerine getiren şirket, dünden itibaren Isparta eski Devlet Hastanesini yıkmaya başladı. Yaklaşık 50 işçinin çalıştığı yıkım işi Hastanenin ön tarafında bulunan ve daha önce Başhekimlik makamı ile polikliniklerin bulunduğu bölümden başladı. 

6 AYDA TAMAMLANACAK

Söz konusu yıkım işinin, yıkımı gerçekleştiren firma tarafından 6 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum