Devlet Hastanesinden Evde Bakım Hizmeti

Isparta Devlet Hastanesi, yıl içerisinde 200 hastaya ‘evde bakım’ hizmeti vermeyi hedefliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2011 18:25
Devlet Hastanesinden Evde Bakım Hizmeti

Isparta Devlet Hastanesi, yıl içerisinde 200 hastaya ‘evde bakım’ hizmeti vermeyi hedefliyor. Bu doğrultuda hastaların evlerine kadar gidilerek ilaç ve tedavileri yapılacak.

Sağlık Bakanlığı’nın bakıma muhtaç engellilerin, yaşlıların, dışarı çıkamayacak durumdaki hastaların tedavi ve bakımlarının evlerinde yapılamasını amaçlayan projesi Isparta’da hayata geçirildi. Isparta Devlet Hastanesi’nde ‘Evde Bakım’ birimi oluşturuldu. Personel ihtiyacı tamamlanan birim için gerekli olan araçta hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandı.

Isparta Devlet Hastane Başhekimi Dr. Ramazan Okutan düzenlediği basın toplantısında evde bakım hizmetleri için araç desteği sağlayan Esnaf Odaları Birliği üyeleri ile Şoförleri Odası Başkanı Ahmet Tural’a plaket verdi. Okutan, Sağlık Bakanlığı’nın geçen yıl başlattığı proje ile hastaneye gelemeyecek durumda olan hastalara sağlık hizmetlerinin ayağına kadar götürülmesinin hedeflendiğini söyledi. Okutan, “Proje doğrultusunda evde bakım birimi oluşturduk. Personelimizi tamamladık. Yaptığımız taramada Isparta’da 200 civarında hastanın evde tedaviye ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Alınan araçla işimiz biraz daha kolaylaştı.” dedi.

Okutan, hastaların büyük bir sıkıntı çekerek adeta hayata küstüklerini belirterek, düne kadar sağlamken bir anda bir uzvunu kaybederek bedensel ve ruhsal rahatsızlıkla karşılaşmanın insanlarda ciddi psikolojik çöküntülere neden olduğunu anlattı.
Ramazan Okutan, bunun yanında hasta ile birlikte hasta yakınlarının da ciddi psikolojik sıkıntılar çektiklerini ifade ederek, bu hizmetler sayesinde hem hastanın hem de yakınlarının bir nebze de olsa rahatlayacağını anlattı. Okutan, son yıllarda sağlık hizmetlerinin her alanında ciddi gelişmeler yaşandığını kaydetti.

Evde Bakım hizmetlerine araç yardımında bulunan Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural da her insanın bir engelli adayı olduğunu, her an için birilerine muhtaç hale gelebileceğini söyledi. Tural, bu tür sağlık hizmetlerine her zaman destek olmaya devam edeceklerini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.