Devlet Hastanesine 250 Bin TL'lik Acil Servis

Isparta Devlet Hastanesi'nin 250 bin liraya yenilenen acil servisinde hastalara dijital ortamda hizmet verilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Temmuz 2011 14:45
Devlet Hastanesine 250 Bin TL'lik Acil Servis

Isparta Devlet Hastanesi'nin 250 bin liraya yenilenen acil servisinde hastalara dijital ortamda hizmet verilecek. Acile gelen hastalar, görevliler tarafından karşılanarak ilgili bölüme yönlendirilirken, çekilen röntgen, idrar, kan tetkikleri ve MR görüntüleri otomatik olarak doktorun önüne düşecek. Bu sayede acile gelen bir hasta, en kısa sürede tedavi edilerek taburcu edilecek.

Devlet Hastanesi acilinin yetersiz ve hasta talebini karşılayamaz hale gelmesi üzerine, yeni acil için 3 ay önce başlatılan çalışmalar tamamlandı. Hastane Başhekimi Dr. Ramazan Okutan, yapımı tamamlanan yeni acil servisi basın mensuplarına gezdirdi.

Okutan, günlük ortalama 300-350 hastanın başvurduğu acil servisin kapalı hizmet alanının 545 metrekareden 966 metrekareye çıkartıldığını belirtti. Acil servisi, ikinci seviye acil servisten üçüncü seviye acil servis düzeyine getirdiklerini ifade eden Okutan, göller bölgesinin en büyük ve en kapsamlı tek acil servis unvanı ile Isparta’ya ve tüm çevre il ve ilçelere hizmet vermeyi hedeflediklerini anlattı.

Okutan, “Bir bölge hastanesi olarak, her geçen gün daha da artan hasta talebini karşılamak ve mevcut altyapıyı çağın gerektirdiği teknolojiye uygun olarak yapılandırmak üzere revizyon çalışmalarına başlamış ve bu işlemleri kısa bir sürede tamamlayarak acil servisimizi halkımızın hizmetine açmıştır.” dedi.

Yeni acil servisin çeşitli cihazlarla desteklendiğini belirten Okutan; solunum sıkıntısı, travma, zehirlenme nedeni ile şuuru kapalı olarak acil servise getirilen hastaların ilk muayene ve tedavisinin yapıldığı Resusitasyon alanı oluşturduklarını kaydetti. Okutan, şunları söyledi: “Ayakta gelen hastaların muayene, teşhis ve tedavisinin yapıldığı müstakil bir oda ile birlikte gerek resüsitasyon odası, hasta muayene odalarında ilk muayene ve tedavilerinin yapılıp kesin taburcu veya yatış endikasyonu verilemeyen hastaların, en fazla 12 saat süreyle bakım ve tedavisinin yapıldığı bir alan oluşturuldu. Her türlü alçı ve benzeri küçük cerrahi işlemlerin yapılabildiği oda ile birlikte, hasta yakınlarının beklemesi için modern bir bekleme salonu yapıldı.”

Ramazan Okutan, acil serviste tabip, acil tıp teknisyeni, hemşire ya da sağlık memurunun (toplum sağlığı) acil serviste görevli tabip ile koordineli olarak çalıştığı, acile başvuran hastaların karşılandığı, tedavi önceliğinin belirlendiği ve hangi bölümde, kim tarafından tedavi edileceğine karar verildiği Triyaj (hasta yönlendirme) odası oluşturulduğunu belirtti. Okutan, yeni acil serviste görüntüleme ünitesi, kritik hasta bakım birimi, travma odası ile birlikte nükleer, kimyasal ve biyolojik saldırılara maruz kalanların dekontaminasyonlarının sağlandığı, uygun miktarda duş bulunan alanlar yer aldığını anlattı. Okutan, yeni acilin 250 bin liraya malolduğunu kaydetti.

Zekiye Çevik isimli hasta da yeni acili çok beğendiğini, daha geniş ve nezih bir ortamda tedavi olma imkanına kavuştuklarını söyledi. Çevik, eski acilin, dar ve havasız olduğundan Isparta'ya yakışmadığını, hastaların bu yüzden sıkıntı yaşadığını kaydetti.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum