Devlet Hastanesi'ne Yeni Doğan İşitme Tarama Cihazı Alındı

Isparta Devlet Hastanesi Odyoloji Ünitesi'ne yeni doğan işitme tarama cihazı alındığı bildirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2012 12:42
Devlet Hastanesi'ne Yeni Doğan İşitme Tarama Cihazı Alındı

Isparta Devlet Hastanesi Başhekimliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Devlet Hastanesi'nde standartlara uygun 3 sessiz kabin, 3 odyometre cihazı, 2 timpanometre cihazı ve yeni doğan işitme tarama cihazının hizmet verdiği hatırlatıldı.

Devlet Hastanesi'nde 6 odyometrist ile randevusuz şekilde çalışıldığı belirtilen açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından alınan yeni doğan işitme tarama cihazı ile yeni doğan işitme tarama biriminin ikinci basamak haline geldiği, bu sayede bebeklerin doğar doğmaz işitme testlerinden geçirilebildiği kaydedildi.

Hastanenin odyoloji açısından yüksek bir standarda eriştiğinin anlatıldığı açıklamada, Isparta'nın nüfusça kendisinden daha kalabalık komşu illerden de daha iyi konuma geldiği vurgulandı.

Açıklamada, Isparta Devlet Hastanesi Odyoloji Ünitesi'nde geçen yıl 10 bin 52 hastaya hizmet verildiği ve hasta grafiğinin her geçen gün artarak devam ettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.