Devlet Hastanesinin Evde Tedavi Hizmeti

Yavuz Kaya ve kardeşi Esen Kaya birer yıl ara ile dünyaya gözlerini açtı. İki kardeş yürüme ve konuşma engelli.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2011 12:09
Devlet Hastanesinin Evde Tedavi Hizmeti

Yavuz Kaya ve kardeşi Esen Kaya birer yıl ara ile dünyaya gözlerini açtı. İki kardeş yürüme ve konuşma engelli. Bu engellerle daha doğdukları yıllarda tanışan kardeşlerden Yavuz 22, Esen ise 21 yaşında henüz. Ama hastalıkları yüzünden birer çocuk gibi görünen kardeşlerin durumları birazda ihmalkârlıktan kaynaklanıyor.

Anne Ayşe Kaya, çocukları dünyaya geldiğinde fark edemediklerini ancak emekleye başladıklarında durumlarından yavaş yavaş haberdar olduklarını söyledi. Isparta’ya gelmeden önce hayatlarının köyde idame ettirdiklerini söyleyen Anne Ayşe Kaya, çocuklarının durumunu fark ettiklerinde ise her şeyin çok geç olduğunu kaydetti.

Anne Ayşe Kaya, çocuklarının durumunu görmezlikten gelip onlara kol kanat germeye devam ediyor. ‘Allah Başımdan eksik etmesin’ dediği çocuklarını yanından bir an olsun ayırmayan Anne Kaya, “Onlarsız huzurum yok. Dışarıya kısa bir süreliğine çıksam aklım çocuklarımda kalıyor. Çocuklarım yanımda yokken gittiğim yerin anlamı bile kalmıyor” şeklinde duygularını ifade etti.

Anne Ayşe ve Baba Yüksel Kaya’nın çocukları ile birlikte ayrı bur mutluluğu daha paylaştı. Doğuştan engelli çocuklarından birisi olan Yavuz Kaya’nın doğum günü olması nedeniyle Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ramazan Okutan başta olmak üzere Evde Bakım Hizmeti personeli aileyi yalnız bırakmadı.  Pasta getirildi ve aileyle birlikte mumlar söndürüldü. Başhekim Okutan, Evde Bakım Hizmetleri kapsamında Kaya ailesinin evinin sağlık personeli tarafından her 15 günde bir ziyaret edildiğini aktardı. Okutan, “Yavuz Kaya’nın da doğum günü olması nedeniyle böyle bir sürpriz yapmayı ve ailenin mutluluğuna mutluluk katmayı istedik” şeklinde konuştu.

Evde bakım hizmetleri kapsamında bir ay içinde 80 hastanın evinde sağlık tedavisinin yapıldığını aktaran Okutan, “Hastaneye gelemeyecek durumda olan hastalarımızın ayaklarına biz gidiyoruz. Orada tedavilerini yapıyoruz ve gerekli sağlık ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yavuz ve Esen kardeşlerin evini de sağlık personelimiz her 15 günde bir ziyaret ediyor. Sağlık durumu daha ciddi olan hastalarımızın evleri de personelimiz tarafından gün aşırı veya iki günde bir ziyaret ediliyor” şeklinde bilgi verdi.

Anne Ayşe Kaya, Devlet Hastanesi sağlık personeli tarafından kendilerine yapılan bu anlamlı ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Çocuklarının sadece kendileri tarafından değil başka hatırlayanların da olmasının memnun edici olduğunu söyleyen Anne Kaya, Başhekim Okutan ve diğer personele teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.