Devlet Ucuz Eti Kasaplara Sattırsın

Devlet Ucuz Eti Kasaplara Sattırsın

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2018 12:45
Devlet Ucuz Eti Kasaplara Sattırsın

Isparta Kasaplar, Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, yurt dışından getirtilen etin özel marketler yerine kasaplara verilmesi gerektiğini belirterek; “Devletimiz madem ki, böyle bir uygulama yapıyor. Biz satalım ve kasap esnaflarımız faydalansın” dedi. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın et fiyatlarının düşürülmesi için yaptığı girişimler neticesinde A101 ve BİM Alışveriş Merkezlerinde kıyma fiyatları 29 liradan, kuşbaşı ise 31 liradan satılmaya başladı. Ancak, bu durum kasap esnafını rahatsız etti. 

ERDEĞER; “ETİN PAHALI SATILMASININ SEBENİNİ SORAN YOK” 

Bakanlığın bu uygulamasının haksız rekabete neden olduğunu ve kasap esnafını mağdur ettiğini ifade eden Isparta Kasaplar, Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, Türkiye'nin çeyreği olan Sırbistan'dan getirilmesinin temel sebebinin araştırılması gerektiğini söyledi. Başkan Erdeğer; “Türkiye'de et pahalı. Peki neden pahalı bunu hiç soran yok. Asıl bunun araştırılması lazım. Yem pahalı, saman pahalı dolayısıyla besiciler hayvanı pahalıya mal ettikleri için et kasaplara da pahalı geliyor. Kasaplar da pahalı satmak durumunda kalıyor. 

“UCUZ ET SATILACAKSA BİZE VERSİNLER BİZ SATALIM” 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu konuda bir uygulama başlattı ve et ithal ederek ondan elde ettiği kıyma ve kuşbaşıları ülke genelinde sadece iki markette ucuza sattırmaya başladı. Madem ki öyle, dışardan et gelecekse bu etleri belli market zincirlerine vereceklerine kasaplara versinler. Türkiye genelinde bulunan kasapçılara versinler” dedi.   

“BU İŞTEN BÜYÜK MARKETLER FAYDALANIYORSA, KÜÇÜK ESNAF NİYE FAYDALANMASIN”

Madem o marketlere kıyma eti 29, kuşbaşını da 31 TL’den satacaksa gelip bize versinler, biz satalım esnaf neden faydalanamasın? Bundan sadece büyük zincir marketler faydalanacak. Bu ucuz et dönemi uzun sürmez bu sunidir ve günü kurtarmadır. Türkiye dediğim zaman bugün Doğu ve Güneydoğu hayvancılıkta numaradır. Şimdi bu bölgelerde mal yok, bu neyden kaynaklanıyor desteklenmemesindedir

“BEKLEMEDEYİZ, BİR ÇÖZÜMÜN BULUNMASINI İSTİYORUZ”

Kasap esnafımız bu durumdan son derece olumsuz etkilenmektedir.  Zira, esnafımızda bu nedenle iş yapan yok, bizde beklemedeyiz bir çözümün bulunmasını istiyoruz.  Bugün burada da bir kilo eti 29 TL’den satıyorlar, o et nedir ama kimse ne olduğunu bilmiyor. Biz de burada kilosunu 40 TL’den satıyoruz ama bize geliş maliyeti 37 TL biz de zarardayız. Beklenen kadar kazanmıyoruz. Et bize ucuza gelirse biz de ucuz satarız” dedi. 

“KASAPLARIMIZ PARÇA ET SATAMIYOR” 

Isparta Kasaplar, Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, büyük marketler veya AVM’ler eti parça halinde satabilirken, kasaplara parça et sattırılmadığını ve bunun da kasap esnafını mağdur ettiğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum