Devleti Zarara Uğratanların Peşini Bırakmadı

Devleti Zarara Uğratanların Peşini Bırakmadı

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ocak 2015 10:16
Devleti Zarara Uğratanların Peşini Bırakmadı

Isparta Vali Yardımcısı Tahir Demir, Çanakkale’de görev yaptığı sırada usulsüzlükler tespit ederek ilgili yöneticiler hakkında bulunduğu suç duyurusundan doğan dava sonuçlandı. İlgili yöneticilere uğrattıkları zararın geri ödenmesi ve para cezası verilmesiyle Demir halkın parasının çar – çur edilmesinin önüne geçti.

VALİ YARDIMCISI HAPİS CEZASI ALDI
Çanakkale’de yayın yapan Aynalı Pazar Gazetesinin haberine göre; Merhum hayırsever Çanakkaleli Hüseyin Akif Terzioğlu tarafından 1971 yılında kurulan ve o günden bugüne Çanakkale'nin yarattığı en önemli manevi değerlerden birisi olan vakıf, yönetim kurulu üyelerine mahkemenin verdiği hapis cezası ile sarsıldı. 2008 yılında dönemin Vali Yardımcısı Tahir Demir’in şikâyeti üzerine, Çanakkale'ye gelen Vakıflar Genel Müdürlüğü Müfettişlerinin tuttuğu rapor sonrası haklarında ‘Güveni kötüye kullanmak’ suçlaması ile dava açılan Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri olan ve şuanda Burdur Vali Yardımcısı olarak çalışmakta olan Bahir Altunkaya, İbrahim Mersin, Enver Can ile ilgili yargılama geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Çanakkale 2.Asliye Ceza Mahkemesinde 10 celsede görülen davanın sonunda üç sanık hakkında 1'er yıl hapis ve 5 gün karşılığı adli para cezası verildi.

KENDİ KENDİLERİNE İKRAMİYE VERMİŞLER!
Müfettiş raporunda, yönetim kurul kararı ile kendi kendilerine maaşlarına ek olarak ikramiye verdikleri tespit edilen üç yönetim kurulu üyesine güveni kötüye kullandıkları suçlaması yapılmıştı. Ayrıca Vakıf Başkanı ve dönemin Vali Yardımcısı olan ve şuandaki Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya'nın vakfın aracını ve telefonlarını özel işleri için kullandığı iddiaları da mahkemede gündeme gelmişti. Yargılamanın sonucunda 1'er yıl hapis cezası ve 5 gün karşılığı adli para cezasına çarptırılan üç sanığın aldıkları parayı geri iade etmeleri nedeni ile iyi halden 2/3 oranında indirilen cezaları, ayrıca sanıkların sosyal durumları ve geçmişteki iyi halleri göz önünde bulundurularak 1/6 oranında daha indirildi. 3 ay 10 gün hapis ve 1 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırılmalarına karar verildi.

DEMİR, HALKIN PARASININ KAYBOLMAMASINI SAĞLADI
Öte yandan, 2010 yılından bu yana Isparta’da Vali Yardımcısı olarak görev yapan ve Isparta’ya da 5 yıl önce Çanakkale Vali Yardımcılığı görevinden gelen Tahir Demir ise, bu konuda bir açıklama yapmadı. Demir’in, böyle bir olumsuzluğu ortaya çıkmasına vesile olarak halkın parasının usulsüzce kullanılmasının önüne geçilmesini sağlamasından dolayı memnuniyet duyduğu ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum