Devletin Gücü Yetmez

Belediye Başkanı Günaydın, 5 yılda yapılan altyapı ve asfalt hizmetlerine devletin gücü yetmeyeceğini iddia etti. Pomza yatırımlarına yönelik eleştiriler karşısında ilginç bir çıkış yaptı: Tüm adaylarımız gelin size fabrika sahasında brifing vereyim.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2014 12:00
Devletin Gücü Yetmez

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Basın Kulübü'nde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Rakiplerinin ISBAŞ ve BELMAŞ yatırımları ve faaliyetleri hakkındaki sorulara tek tek cevap veren Günaydın, diğer parti adaylarını fabrika bölgesinde brifinge davet etti. Bu brifingten sonra taktir ve teşekkür alacağını iddia eden Günaydın, şöyle konuştu:

BUYURUN GELİN
Halep de burada arşın da burada. Sayın Hocayı, görevlilerimizle görevlendireyim. Canlı olarak görmesini arzu ediyorum. Kibar bir insandır, inceledikten sonra karar verecektir. Öğlen olmadan 300 TIR’ın yükleme yaptığını görecektir. Kendisinin de bize teşekkür ve tebrik edeceğini biliyorum. Diğer parti adaylarımıza da söylüyorum, gelsinler, gezdirelim.

GÜNDE 76 BİN ÜRETİM AYDA 450 BİN TL KAR
Son 1 aydır kış nedeniyle günde 56 bin üretim yaptık. Bahar geldi, satışlar artıyor. Bugünlerde 76 bin üretime çıkartacağız. Günde 50 TIR malzeme üretildiğini yerinde incelememelerini arzu ederse teknik adamlardan yerinde brifing almalarını rica ediyorum. Şuanda ne kadar para kazanıyor diyorlar. 400-450 bin lira ayda kazanıyoruz. Bu çok az kazanan bir fabrikamız. 76 bin üretimde 500-550 bin liraya çıkacak kazanç. Bu net kardır.

BİZ 11.5 MİLYONA, ONLAR 22 MİLYONA MALETTTİ
Ankara’da bu fabrikanın aynısını bir vatandaş yaptı. Özel firma olarak kendi parasıyla yaptı. Biz bir firmayla 6 ay pazarlık yaptık. Biz 11.5 milyon liraya fabrikayı yaptık, o arkadaşımız 22 milyon liraya yapmış. BİMSblok, 2,5 yıldır çalışıyor. Artık saat gibi çalışan bir fabrika.

KAZANCIMIZI YATIRIMA AKTARIYORUZ
Fabrikanın paraları yeni fabrikalara aktarılıyor. Mikronize ve Yapı Kimyasalları Fabrikası yüksek karlı bir fabrika. Buna rağmen maliyeti aşağı olan fabrikadır. Aynı zamanda Türk malıdır. Türkiye’de bu fabrikanın ayarında bir fabrika yok. Bu fabrika 321 milyon TL’ye mal olması gerekiyordu biz 8 milyona yaptık. Bir kısmı BİMS Blok bir kısmı da sermaye artışıyla yapıldı. 2 fabrika toplam 18-19 milyon TL’ye mal oldu.

ISPARTA'YÜ MÜJDELİYORUM POMZA ARTIK DAHA DEĞERLİ
Isparta’daki binaların sıvanması için ciddi anlamda fiyatı ucuz vereceğiz. Bunu halkımıza hediye etmek istiyoruz. 5 yıl zamsız şehir Isparta markasına ulaştıysak bunu da veririz. Bunu Isparta’ya müjdeliyorum. Ispartalılar binalarını yalıtımla sıvasın ki daha az yakıt harcasınlar. Aynı zamanda hava kirliliği azalsın.Burada bayi ağı kurabiliriz. Yurtdışı ayağıyla bağlantıya geçildi. Bu işin başarısının bir sebebi de kaliteli ve zeki elemandır. Şuanda buraya alacağımız işçiler bile tekniker olacak. Bizim işler ehrem ve sehrem değil. Bilimle yapıyoruz.

SIVA YALITIM İÇİN İDEAL BİR MALZEME
Türkiye’nin en kaliteli sıva malzemesi Isparta’da. Kaliteli olmasının sebebi de gevrek ve özlük ağrılığı diğerlerine göre biraz fazla.Bunun içinde hiç kum yok. Hafif sıva ama duvarlarda yüzlerce sene kalacak bir sıva. 100 mikronun tonunu 325 liradan veriyoruz. 100-300 mikron 300 lira, 300-600 mikron olan da 280 liradan veriliyor. 1000-2000 mikron olan da 200 liradan veriyoruz. Fabrikası kendisini 4 ayda amorti ediyor. Ispartamızı kalkındıracak bir olay. Bunu bölgede yapan yok ama Türkiye’de var.Şap imalatımız bitmek üzere. Yere sapı attığımız zaman kendiliğinden yayılıyor. Hem yalıtım hem şap özelliğinde. Düz çatı izolasyonu üretimi var. Bastığınız zaman sıvamadan kendisi yayılıyor. Daha başlamadan en öndeyiz. Laboratuarlarımız kuruldu. En iyiyi en ucuza mal etme felsefesiyle çalışıyoruz. Daha önce iyi kötü bir fabrikamız vardı, onu sattılar.

YENİ HEDEF: NANO TEKNOLOJİSİ
Belediyenin geri dönüşüme şuan ihtiyacı yok. Biz işi alıp götürmek istiyoruz. Patlamak istiyoruz. 450 milyon parayı bile beğenmiyoruz. Bu parayı Mikronize ve İzolasyon Fabrikasına takviye ediyoruz. Bu fabrikalar bittiğinde geriye 6 ay ya da 1 yılda geri iade edeceğiz. Nano Teknolojisi Fabrikası kuracağız. Bu fabrika Türkiye’de kurulamıyor. Bu fabrikalarda dünya bizi örnek alıyor.Şuanda burası dünya pomza merkezi oluyor."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum