Devletin Şefkatli Eli

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, son bir yılda evde bakım hizmetleri kapsamında toplam 3 milyon 901 bin lira ödeme yapıldı.

Yayınlanma:
Devletin Şefkatli Eli

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engellilerin ve yaşlıların engel, ihmal ve dışlanmaya karşı toplumsal hayatta ayrımcılığa uğramadan, yaşama etkin biçimde katılmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, yaşlıların ve bakıma muhtaç engellilerin, yaşamlarını evlerinden ve sosyal çevrelerinden ayrılmadan sürdürebilecekleri sosyal destekler veriliyor.

KÜTÜK; “ISPARTA’DA 15
BİN 115 KİŞİYE ULAŞILDI”
İl Müdürlüğü olarak yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, bu konuda geçtiğimiz gün İl Genel Meclisinde de bir sunum yaparak bilgilendirme yaptığını söyledi. İl Müdürü Kütük, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İl Müdürlüğü olarak yaşlılarımızdan engellilerimize, çocuklarımızdan diğer konulara kadar birçok konuda proje ve çalışmalar yürütmekteyiz. Bu doğrultuda; gerek Evde Bakım Hizmetleri gerekse Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) ile beraberlerinde uzman ekiplerimizle sahaya inerek yüzlerce haneyi ziyaret diyoruz. Isparta’da bu kapsamda 2017 yılının Ekim ayı sonu itibariyle 3 bin 128 kişiye evde bakım hizmeti, bin 012 kişiye ise Sosyal Destek Projesi kapsamında destekte bulunuyoruz.

ZİYARETLE GELEN DÜZENLİ
GELİR YÜZLERİNİ GÜLDÜRDÜ
Bu ziyaretlerde evlerinde ziyaret edilmenin mutluluğunu yaşayan hastalar ve onların bakımını üstlenen yakınlarının sorunları çözülerek, ihtiyaçlarının giderilmesinden memnuniyet duyuyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak; birey, aile ve toplum refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm toplumu hedefleyen katılımcı anlayışla, adil ve ziyaret odaklı bütüncül sosyal politikalar üretmeyi ve uygulamayı amaç edinmekteyiz.

26 ÇOCUK EVİMİZDE 115
ÇOCUĞUMUZ KALIYOR”
Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Isparta genelinde; Merkez Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Şarkikaraağaç Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Uluborlu Sosyal Hizmet Merkezi, Yalvaç Sosyal Hizmet Merkezi, Eğirdir Sosyal Hizmet Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, Hasan ve Emine Büyükkutlu Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi şuanda burası açılış aşamasındadır. Uluborlu Hacı Ahmet Şençopur Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 61 Yaşlımıza bakılmaktadır. 65 Kapasitelidir. Uluborlu İbrahim Etem Erbil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü, 2 Umut Evinde 9, 3 Yaşlı Yaşam Evinde 16 yaşlımıza hizmet verilmektedir. Kuruluşta 61 Olmak Üzere Toplam 86 Engelli ve yaşlıya Hizmet Verilmektedir. Eğirdir Huzurevi Müdürlüğü Eğirdir Yaşlı Yaşam Evinde 4, Atabey Yaşlı Yaşam Evinde 4, Şarkikaraağaç Yaşlı Yaşam Evi 9, Kuruluşta 39 olmak üzere toplam 56 Yaşlıya Bakılmaktadır. Isparta Çocuk Destek Merkezinde (ÇOKİM)15 Çocuğumuza Bakılmaktadır. Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü, 3 adet Umut Evinde 13 Çocuk, Yaşlı İlk Kabul Müdahale birimi Olmak Üzere, (yatılı 5 Engelliye ve gündüzlü 23 Engelli) ile toplam 28 kişiye bakılmaktadır. Anadolu Mahallesi Aktif Yaşam Merkezimiz 25 kişiye hizmet verilmektedir. Senir yaşlı yaşam evinde 3 bayana bakılmaktadır. Kadın Konukevi Müdürlüğü – İlk Kabul Birimi 11 Kadın, 8 Çocuk Kalmaktadır. Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü 26 Çocuk Evimizde 115 Çocuğumuz Fiilen kalmaktadır.

“405 KİŞİYE 168 BİN 100 LİRA
DOĞUM YARDIMI YAPILDI”
Evde Bakım Hizmeti projesi kapsamında; Ekim ayı sonu itibariyle 3 bin 128 Kişiye Toplam 3 milyon 212 bin 643,68 lira. Sosyal ve Ekonomik Destek projesi kapsamında; 1.012 kişiye toplam 689 bin 678,26 lira. Koruyucu Aile konusunda 79 Aile yanında 95 Çocuk için Toplam 203 bin 427,64 TL ödenmiştir. Evlat Edinme konusunda ise; 2016 Yılı Türkiye’de 803 Çocuk, İlimizde 10 Çocuğumuz Evlat Edindirilmiştir. Doğum Yardımında Ekim ayı sonu itibariyle 405 Kişiye toplam 168 bin 100 lira ödendi. Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetlerinde; Gazi Sayısı 16, Şehit Yakını Sayısı 35, Vazife Malulü Şehit Yakını Sayısı 64 olmak üzere bugüne Kadar 115 Kişi İstihdam edildi. Aile Danışma Hizmeti konusunda da; Evlilik Öncesi Eğitim Programında Faydalanan Kişi Sayısı 722 olup, Eğitimi Tamamlanan Eğitici Sayısı 4 tür. Aile Eğitim Programı Kapsamında Faydalanan Kişi Sayısı 3 bin 475, Eğitimi Tamamlanan Eğitici Sayısı 142 olarak gerçekleşmiştir” dedi.

“MAĞDURİYET YAŞAYAN
HERKESE ULAŞIYORUZ”
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, durumu ve konumu en olursa olsun mağduriyet yaşayan herkese ulaşarak ve devletin şefkatli elini uzattıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.