Devletin Sırtındaki Yük Anadolu Basını Değil Sizsiniz

Devletin Sırtındaki Yük Anadolu Basını Değil Sizsiniz

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Temmuz 2021 15:09
Devletin Sırtındaki Yük Anadolu Basını Değil Sizsiniz

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri kapsamında Basın ve Yayın giderlerine ilişkin yapılan düzenlemenin yerel basına büyük zarar vereceğini belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklendi. Halıcı, “Bu devletin sırtındaki yük Anadolu Basını değil sizsiniz” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri kapsamında Basın ve Yayın giderlerine ilişkin yapılan düzenlemeyi değerlendirdi. Başkan Halıcı, “Erdoğan kendi genelgesinde kendisini muaf tutuyor. Bu çürümüşlüğün resmidir” dedi.

Halıcı, “Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı tarafından yayınlanan sözde tasarruf genelgesi, israfa teslim olmuş bir zihniyetin ‘tasarruf’ kelimesinin anlamından bile bihaber olduğunu gözler önüne serdi. 19 yıllık devri iktidarlarında, ülkemizin tüm kaynaklarını israf edenler, şimdi çıkmış tasarruftan bahsediyor. ‘İtibardan tasarruf olmaz diyenler’ tasarrufu ise belediyelerden bekliyor” ifadelerini kullandı.

Genelgedeki Basın ve Yayın giderlerine ilişkin düzenlemenin yerel basının idam fermanı olduğunu dile getiren Halıcı, “Bin odalı saraylarda lüks içinde yaşayanların, yazlık, kışlık, uçan saraylarda sefa sürenlerin, kamuda 5-10 maaşla zenginliğine zenginlik katanların tasarruftan bahsetmesi tek kelimeyle milletin aklıyla alay etmektir, samimiyetsizliktir. Bu devletin sırtındaki yük Anadolu basını değil, iktidar sahipleridir. Yerel gazetelerin hangi koşullarda ayakta kalma mücadelesi verdiğinden habersiz bir iktidar, basın özgürlüğümüzün ve demokrasimizin teminatı olan yerel basınımızı susturmanın yolunu böyle bulmuş olmalı” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.