Dezavantajlı Kadına Uzanan İstihdam Eli

Dezavantajlı Kadına Uzanan İstihdam Eli

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2018 12:06
Dezavantajlı Kadına Uzanan İstihdam Eli

Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, ‘Dezavantajlı Gruplara Yaklaşım ve Kadına Uzanan İstihdam Eli’ projesi başlattı ve proje kapsamında müdürlük bünyesinde Mutfak Atölyesi oluşturdu. Atölyede kurslar yakın zamanda başlayacak.

Isparta’da geliştirdiği projeler ve sosyal çalışmaları ile önemli başarılara imza atan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Isparta Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Ziya Şahin, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Söz konusu atölyeyi kurmaktaki amacımız, infazını gerçekleştirdiğimiz kadınların yanında şiddet mağduru, daha önce suça ulaşmış ve suç işleme potansiyeli yüksek kadınların meslek sahibi olmalarını sağlayarak onların da iş gücü piyasasına katılmalarını sağlamaktır. Projemiz Çerçevesinde hazırlanan mutfak atölyemiz tamamlanmıştır. Bu Atölyemizle ilgili başvuruları 28 Mayıs – 14 Haziran tarihleri arasında aldık.

“DEZAVANTAJLI KADINLARIN EN BÜYÜK
SORUNU İŞ GÜCÜ PİYASASINA KATILAMAMALARI”
Dezavantajlı gruplara yönelik birçok çalışma gerçekleştiren kurumumuz, kadınlara yönelik çalışmalara da ayrı bir önem vermektedir. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak infazını gerçekleştirdiğimiz kadınların yanında şiddet mağduru, daha önce suça ulaşmış ve suç işleme potansiyeli yüksek kadınların zaten dezavantajlı durumda oldukları, fakat büyük oranı ekonomik yoksunluktan dolayı suçu işledikleri ya da suçun tekrarını gerçekleştirdikleri gözlemlenmektedir. Kadınların ülkemizdeki cinsiyet eşitsizliğine dayalı sorunlarından en büyüğü iş gücü piyasasına katılamamalarıdır.

“MÜDÜRLÜĞÜMÜZDE
EĞİTİM ATÖLYESİ KURDUK”
Projemizle dezavantajlı kadınlara yönelik diyet aşçılığı eğitim verilmesi planlanmaktadır. Bu eğitimin verilmesi için Müdürlüğümüzde bir eğitim atölyesi kurulmuştur.

“ATÖLYEDE KADINLAR 12’ŞERLİ
GRUPLAR HALİNDE EĞİTİM GÖRECEK”
Müdürlüğümüzde infazını gerçekleştirdiğimiz kadınların yanında şiddet mağduru, daha önce suça bulaşmış ve suç işleme potansiyeli yüksek kadınları arasından 12 kişinin seçilip eğitim için belirlenmesi ve her eğitimin tamamlanmasının ardından belirli periyotlarda 12’şer kadının seçilmesiyle süreklilik arz eden bir eğitim döngüsünün oluşturulması planlanmaktadır. Eğitim için bölgemizdeki diyet ve sağlıklı beslenme konusunda uzman eğiticiler ile her dönem için sözleşme imzalanacaktır.

“AŞÇILIĞIN YANINDA PASTACILIK VE DÜNYA
YEMEKLERİ EĞİTİMLERİ DE VERİLECEK”
Aynı zamanda kurulacak atölye ile dönemsel olarak aşçılık meslek eğitimi kursunun yanında pastacılık, meslek eğitim kursu ve dünya mutfağı yemeklerinin meslek eğitim kursu da belirli periyotlarla verilecektir. Bu da birçok dezavantajlı kadının başvuruda bulunduğu kadına yönelik kurulan atölyemizin süreklilik arz ederek güncelliğini korumasına yardımcı olacaktır” dedi.

“PROJEMİZE KATKI VERENLERE
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Isparta Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Ziya Şahin, söz konusu projenin hayata geçirilmesinde kendilerine destek veren başta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç olmak üzere yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.