DGS Başvuruları Yarın Sona Eriyor

27 Mayıs’ta başvuruları başlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 5 Haziran Çarşamba günü sona eriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2013 13:53
DGS Başvuruları Yarın Sona Eriyor

Adaylar, başvurularını 2013 DGS Başvuru Kılavuzu’na göre, başvuru merkezleri araçlığıyla ya da ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yapabilecek.

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 21 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak. Başvurular 27 Mayıs’ta başaladı. ÖSYM’nin ek süre vermeyeceği başvurular 5 Haziran’da sona eriyor. Adayların 18 tercih yapabileceği DGS kontenjanları 30 binden 34 bin 665’e çıkarıldı.

2013 DGS sonuçları kaç yıl geçerli
2013DGS sonuçları sadece 2013-2014 öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacaktır.
2011-2012 DGS’ye bir başvuru merkezi aracılığıyla başvurmuş olan adaylardan, öğrenim bilgilerinde (12-16) değişiklik olmayanlar, başvurularını bireysel olarak İnternet aracılığıyla kendileri yapabilirler ya da başvuru merkezlerine giderek yaptırabilirler. Diğer adaylar başvurularını bir başvuru merkezleri aracılığıyla yapacaklardır.

Başvuru ücretleri
BAŞVURU SÜRESİ: 27 Mayıs - 5 Haziran 2013
SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ: 21 Temmuz 2013, 09.30, 180 dakika
BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ: 3,00 TL
SINAV ÜCRETİ: 50,00 TL
YENİ ŞİFRE EDİNME ÜCRETİ: 2,00 TL
KAYIT TARİHLERİ: 2 - 6 Eylül 2013
BAŞVURU MERKEZLERİNDEN FOTOĞRAF YENİLEME İŞLEMİ ÜCRETİ: 5,00 TL

DGS’ye kimler başvuru yapabilir?
2013 DGS Kılavuzu’na göre, yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranıyor. Kılavuzda, o yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adayların da başvuru yapabileceği belirtiliyor.

2013 DGS Başvuru Kılavuzu’nda, “Açık öğretim ve meslek yüksekokullarının ön lisans programlarından mezun olan adaylardan kendi alanlarındaki açık öğretim lisans programlarına devam etmek isteyenlerin bu sınava girmeleri gerekmemektedir” açıklaması yer alıyor. Bu durumdaki adaylar kendi alanlarındaki açık öğretim lisans programlarına doğrudan kayıt hakkına sahiptir. Bu konudaki başvuruların ilgili yükseköğretim kurumuna yapılması gerekmektedir. Geçiş yapılabilecek programlara ilişkin ayrıntılı bilgiler Üniversitenin İnternet adresinden edinilmelidir.

Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar

2013 DGS sınav ücretlerinin yatırılacağı bankalar
T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
VakıfBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
T. Halk Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
Akbankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
DenizBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)
*Sınav ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum