Dijital Çağ Isparta'dan Dünya'ya Yayılacak

Dijital Çağ Isparta'dan Dünya'ya Yayılacak

Yayınlanma:
Dijital Çağ Isparta'dan Dünya'ya Yayılacak

Dijitalleşmenin ve yeni teknolojilerin kamu yönetimine ve politikalarına etkileri, dijital çağ, yapay zekâ, 4. endüstri devrimi, 4D hidrojel baskı, siber güvenlik, artırılmış gerçeklik gibi konuların ele alınacağı “15. Uluslararası Kamu Yönetimi Forumu” (KAYFOR 15) SDÜ’de başlıyor. 

1- 4 Kasım'da SDÜ'de gerçekleştirilecek Forum için ABD, İngiltere, Hollanda, Rusya, Azerbaycan, Makedonya dahil olmak üzere dünya çapında üniversitelerin de yer aldığı 100 farklı üniversiteden 200 Bildiri sunulacak.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Murat Okcu'nun Onur Kurulunda yer aldığı KAYFOR 15'te 4 tema çerçevesinde 75 konu tartışılacak.

KAYFOR 15 Onur Kurulu Üyesi, SDÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Murat Okçu, ''Temel amacımız, geleceği ışık hızı ile biçimlendiren ''Dijital Çağ'' için, yenilikçi ve disiplinlerarası bir bakışla; ulusal ve küresel ölçekte ilham veren yeni bilgiler eklemektir. Dijital çağın getirdiği baş döndüren iyiliklerinin yanı sıra zararlı ve hatta yıkıcı etkilerine karşı her türlü önlemin alınması için bilimsel içerik üretmektir. 4 ana başlıkta 75 konuyu 4 gün boyunca tartışacağız. Forum sonuçlarını özel dergi ve Türkçe/ İngilizce kitap halinde yayınlayacağız. Yapay Zekâ, Nesnelerin İnterneti, Büyük Veri, Dijital İkiz, Endüstri 4.0, Siber Ekonomi, Artırılmış Gerçeklik, Makine Öğrenimi, 4D Hidrojel Baskı, Biyoinformatik, biyolojiden ilham alınan elektronik cihazlar ve sonsuz diğer imkânlar yarını kodluyor. İşte biz de SDÜ olarak gelecekteki yerimizi almak için bu büyük organizasyonu hayata geçiriyoruz. SDÜ olarak değerli bilgi üretmek istiyoruz. Uluslararası bir katılım ile dijital çağ için ilham veren, yenilikçi, faydalı bilgiler üretmek amacını taşıyoruz. Özel hedeflerimizden biri de 21. Yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kamu, bilim, özel sektör; kısacası tüm kurum ve kurullarıyla dijital çağa hazır olması için değerli içerik üretmeye katkı sunmaktır'' dedi.

EVRENSEL ORTAK DİL

KAYFOR 15 Düzenleme Kurulu Başkanı; SDÜ İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Gül, Türkiye'de 79 devlet üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü (SBKY) veya Kamu Yönetimi Bölümü olduğunu söyledi. Gül, bunların 76'sının KAYFOR 15'e katılacağını belirtti. Özel üniversitelerden de katılım olacağını anlatan Prof. Dr. Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'den 10 vakıf üniversitesi de SDÜ'nün bu büyük organizasyonuna katılacak. Biz KAYFOR 15'i global hale getirdik. Bu bağlamda Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) Colombia ve Michigan State başta olmak üzere İngiltere, Rusya, Hollanda'dan evrensel düzeyde üniversitelerden önemli isimler Isparta’da olacak. Bunun yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti'nin ''E- Devlet'' Stratejisi'ni yazan ekipler katılacak.  TÜRKSAT Genel Müdürü Sayın Cenk Şen de KAYFOR 15'te yerini alacak.''

''DİJİTAL ÇAĞ BİLGİSİ ISPARTA'DAN DÜNYA'YA YAYILACAK-''

KAYFOR 15 Koordinatörü; SDÜ İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Mehmet Kiriş ise bilginin Isparta'dan dünyaya yayılacağını söyledi. KAYFOR'a birçok yenilik eklediklerini dile getiren Kiriş, şu yol haritasını çizdi: ”KAYFOR’u disiplinler arası yapmaya özen gösterdik çünkü dijital çağ bizi buna yöneltiyor; yani farklı disiplinlerdeki insanların bir arada çalışması bir gereklilik olarak karşımızda duruyor. Biz de buna yönelik zengin bir ortam oluşturmak için çaba gösterdik. KAYFOR 15 ayrıca o tarihlerde burada olamayacak bazı katılımcılarımızın sanal sunum yapmasına da olanak verecek. 1- 4 Kasım arasında gerçekleştirilecek olan KAYFOR 15'in çıktıları da önemli yayınlar haline gelecek. Türkçe ve İngilizce dillerinde yayınlanacak''

KAYFOR 15'in diğer Koordinatörü SDÜ İİBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elvettin Akman da bu büyük projenin içerisinde çok önemli bir etkinlik daha düzenleneceğini ifade etti. Akman, şöyle dedi: “Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için Millî Eğitim Bakanlığı onaylı dijital çağda araştırma yöntemleri konulu sertifika programı açıldı. 'Uzaktan Eğitim' yöntemi ile de bu sisteme dâhil olunabilecek. Ayrıca KAYFOR 15'in en önemli yeniliklerinden biri de Sinema Oturumu olacak. Bu 'Kamu Yönetimi Disiplini'nde bir ilk. Sadece teori olarak değil, sinema üzerinden de farklı bir bakış açısı oluşturmak istedik. Üniversite ürettiği bilgiyi, topluma, ekonomiye sunduğu an gerçekten büyük etkileri ortaya çıkacak. Dijital teknolojilerin hayatımıza etkilerini tam olarak kestiremiyoruz ama biz en detaylı ve kaliteli çerçevede bunu tartışmaya ve çıktıları sunmaya özen gösteriyoruz. Heyecanlıyız. Dijital çağda kamu yönetimi ve politikalarını farklı açılardan ele alacağımız KAYFOR 15’e hazırız, konuya ilgi duyan herkesi gerçek ya da sanal şekilde KAYFOR 15’e bekliyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.