Dikkat! Başkasının Elektrik Faturasını Siz Ödemeyin!

Başkasının Elektrik Faturasını Siz Ödemeyin!

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2017 17:55
Dikkat! Başkasının Elektrik Faturasını Siz Ödemeyin!

Kendi adına sözleşme yapmadan başkasının adına kayıtlı abonelik üzerinden elektrik kullananların usulsüz kullanıma karşı ve bilgi güncelliğinin gerekliliği konusunda önemli uyarı geldi. 

Bu konuda vatandaşların son derece dikkatli olması gerektiğini ifade eden yetkililer; “Kendi adına perakende satış sözleşmesi imzalamadan, önceki tüketici adına düzenlenen faturayı ödemek suretiyle elektrik enerjisi tüketmenin usulsüz kullanıma girdiği aşikardır. Hepsi olmamakla birlikte elektrik abonelerinin bir kısmının bu şekilde elektrik kullandığı bilinmektedir. 

VATANDAŞLAR YASAL SORUMLULUKLARLA 

KARŞI KARŞIYA KALABİLİR

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğince, kendi adına perakende satış sözleşmesi olmadan önceki müşteri adına düzenlenen faturayı ödemek suretiyle elektrik enerjisi tüketilmesi “usulsüz elektrik enerjisi kullanımı” olarak tanımlanmıştır. Aynı yönetmelik, elektrik faturasında yazılı bulunan müşteri adı ile fiili kullanıcının farklı olmasının tespiti hâlinde “para cezası” ve “elektriğin kesilmesi” gibi müeyyideler getirilmiştir. Herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için müşterilerin, yönetmeliğin işaret ettiği kapsamda usulsüz elektrik kullanımları söz konusu ise, elektrik aboneliklerini kendi adlarına almaları gerekmektedir. Aboneliği kendi adına olmayan, usulsüz elektrik kullanan müşterilerin,  Müşteri ilişkileri Merkezlerine (MİM) başvurarak perakende elektrik satış sözleşmesi imzalaması gerekmektedir. Aboneliği kendi adına olan müşterilerin ise indirimli elektrik kampanyası fırsatından yararlanabilmek ve hizmet alımında aksaklık yaşamamaları adına müşteri bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir.” 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.