Dikkat! Bu Belirtiler Felç Habercisi

Felçli hastaların günden güne artması, ihmalsizliklere bağlı olarak oluyor,

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Temmuz 2011 16:00
Dikkat! Bu Belirtiler Felç Habercisi

Uzman Dr. Mehmet Yavuz, felcin öncü belirtilerini çok önemsemek ve daha felç gelmeden tedaviye başlamak, yani koruyucu tedavi uygulamak gerektiğini söyleyerek, kişinin felç geldikten sonra bir daha asla eski sağlığına dönemeyeceğini, hatta ilk dönemlerde hayati tehlike yaşayabileceğini kaydetti.

Yavuz, "Hastanelerimizin yoğun bakım üniteleri felç hastaları ile dolu. Hem bireysel hem de ülke ekonomisi açısından, koruyucu tedaviyi ön plana çıkarmamız gerekiyor" dedi. Felç geçirmeye zemin hazırlayan risk faktörlerini "Doğumsal olarak damarların yapısı", "Hipertansiyon", "Damar sertliği", "Kalp kapak hastalıkları", "Kolesterol ve trigliserit yüksekliği", "Sigara kullanımı", "Şeker hastalığı", "Aşırı alkol kullanımı" olarak sıralayan Yavuz, felç belirtilerini de şöyle sıraladı:

"Vücudun bir yarısında güç, his ve duyu kaybı, bir gözde geçici körlükler, geçici konuşma bozuklukları, geçici hafıza kayıpları, baş dönmesi ve dengesizlik atakları, ani göz kararmaları, düşme nöbetleri."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.