Dikkat! Fahri Trafik Müfettişi Çıkabilir

Isparta'da görev yapan toplam 205 fahri trafik müfettişi var. Fahri Trafik Müfettişleri gördükleri trafik kural ihlallerine doğrudan Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı tanzim edebiliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Haziran 2013 15:15
Dikkat! Fahri Trafik Müfettişi Çıkabilir

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın ilimiz karayollarında güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, ilimizde meydana gelen trafik kazalarını azaltmak, trafik kazaları nedeniyle meydana gelen can kaybını ve ekonomik kayıpları önlemek amacıyla özellikle hız, alkol, emniyet kemeri, tescilsiz ve sürücü belgesiz araç kullanımı gibi konularda Trafik Ekiplerimizce çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmektedir.

Trafikte denetimin temel amacı sürücülerde davranış değişikliği yaratmaktır. Bu denetim görevli Trafik Ekipleri ile yapıldığı gibi Fahri Trafik Müfettişleri tarafından da yapılabilmektedir. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğünün 22.05.2013 tarihli talimatları ile ilimizden müracaatı alınan 56 Fahri Trafik Müfettişi gönüllüsü daha Emniyet Müdürlüğümüze ait eğitim salonunda katılmış oldukları eğitimler sonrası göreve başlamış bulunmaktadır. Kendilerine eğitim süresi boyunca Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliği, Karayolları Trafik Yönetmeliği, Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı düzenlenilmesi, kural hataları ve Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı yazılacak maddeler ve açılımları konusunda detaylı bir eğitim verilmiştir.

Yapılan eğitimler sonrası göreve başlayan 56 Fahri Trafik Müfettişlerimiz ile ilimizde toplam görev yapan Fahri Trafik Müfettişi sayımız 205’ e ulaşmıştır. Bilindiği üzere Fahri Trafik Müfettişleri gördükleri trafik kural ihlallerine doğrudan Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı tanzim edebilmektedirler. Trafik Ekiplerimizce her an her yerde sürekli bir denetim yapılamayacağından Trafik Kazalarını önleme, trafik güvenliğini tesis etmek ve sürücülerin hatalara karşı caydırılması açısından Fahri Trafik Müfettişlerimiz bu denetimi başarı ile yapacaklardır.

Göreve başlayan Fahri Trafik Müfettişlerimize taşıdıkları sorumluluklarının önemi hatırlatır ve yapacakları çalışmalarda başarılar dileriz" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum