Dikkat Her Yola Radar Geliyor!

İçişleri Bakanlığının genelgesi uyarınca hız denetimlerinde kullanılan radar ikaz levhası uygulamasına son verilmesi nedeniyle birçok ilde polis ekipleri radar uyarı tabelaları kaldırıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2013 16:46
Dikkat Her Yola Radar Geliyor!


HER YOLA RADAR GELİYOR, RADAR UYARI LEVHALARI GİDİYOR
Trafikte yeni düzenleme ile ilgili genelge İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından imzalanarak trafik birimlerine gönderildi. Bu çalışma ile hız kaynaklı kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda da hız ve emniyet kemeri denetimlerine ağırlık verilecek.

Türkiye genelinde trafiğin yoğun olduğu bölgelerdeki radar araçlarının sayısı 2 katına çıkarılacak. Araçlar, 24 saat esasına göre sabit ve seyir halinde hız denetimi yaparken bu araçlara uygulanan yakıt kısıtlaması da ortadan kaldırılacak. Ayrıca sürücülerin daha dikkatli araç kullanmaları için karayollarına asılan seyyar radar levhaları da kaldırılacak. Yeni düzenlemeyle, denetimlerin yüzde 50`si durdurularak yapılırken yüzde 50`sinde plakaya ceza kesilecek. 81 ilde kurulu olan Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarıyla trafik akışı 24 saat takip altında tutulacak. MOBESE kameraları üzerinden de sürücülere ceza uygulanacak. Emniyet kemeri takmayan ve ön koltuğa çocuk oturtan sürücülere ceza yazılarak adreslerine gönderilecek.
Edirne Emniyet MüdürüCemil Ceylan radar uyarı levhalarını kaldırma uygulamasıyla ilgili şunları kaydetti; "Sürücüler üzerindeki yakalanma riskini artırmak ve hız ihlallerinin önüne geçmek amacıyla radarla hız denetimlerinde kullanılan radar ikaz levhası uygulamasına son verildi. Artık her yerde radar uygulaması olabilir."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.