Dikkat: İşte Yeni Bir VAAT!

AK Parti Isparta Milletvekili ve Plan-Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, duble yol programlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Şubat 2012 18:16
Dikkat: İşte Yeni Bir VAAT!

DUBLE YOLLAR 2-3 YILA KADAR GERÇEKLEŞEK
AK Parti Isparta Milletvekili ve Plan-Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, duble yol programlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Akdeniz'in geçtiğimiz hafta gündeme getirdiği Isparta-Antalya, Isparta-Konya karayolunun 2012 duble yol programında olmadığına ilişkin haber üzerine konuşan Bilgiç, her iki yolun da programda olduğunu, uygulamanın 2-3 yıl içerisinde gerçekleşebileceğini söyledi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nı ziyaretinde açıklamalarda bulunan Milletvekili Bilgiç, “Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında hazırlanan duble yol programında sözü edilen her iki karayolu da bulunmaktadır. Isparta-Antalya arası Dereboğazı yolu, Isparta-Şarkikaraağaç, Konya-Beyşehir arasındaki karayolunun çift yol haline getirilmesi öngörülmektedir. Burada tek eksiklik Şarkikaraağaç-Beyşehir arasında kalan yoldur. Bu yolun da programa dahil edilmesi için Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile görüşüyoruz. Öyle zannedersem Isparta-Konya arasındaki bu az mesafe de duble yol programına alınacaktır. Ondan sonra bu programın 2-3 yıl içerisinde uygulanması için bastıracağız” diye konuştu.

ÖNCELİK DEREBOĞAZI OLMALI
Isparta-Konya, Isparta-Antalya duble yol programında önceliği Dereboğazı yoluna vereceklerinin altını çizen Milletvekili Bilgiç, hükümetin ihtiyaç olan bölgelere öncelik verdiğini ifade etti.

HIZLI TREN, 25 KM ÖTEDEN GEÇECEK, BÜYÜK BİR OLAY
Hızlı Tren Projesi’ne ilişkin de açıklamalarda bulunan Milletvekili Bilgiç, daha önceki söylemini hatırlatarak “Hızlı Tren gibi üst düzey bir teknoloji 25 kilometre öteye geliyor. Bunun nereden geçtiği, durağının neresi olduğu çok önemli değil. Isparta-Burdur arasındaki yol duble yol, eski yolu da çift yola dönüştürürsek 10 dakikada ulaşım sağlanır. Isparta’dan 10 dakikada Burdur’a gitmek çok önemli. Burdur’u Isparta’ya çekersiniz. Burdurluların daha çok Isparta’ya gelmesi demektir. Olaya bu açıdan bakmak lazım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum