Dikkat Önce Uyarı Sonra Ceza!

Şehir merkezinde ücretli oto-parkın sona ermesinden sonra cadde kenarlarında araç park süresi 30 dakika olarak uygulanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2014 16:29
Dikkat Önce Uyarı Sonra Ceza!

Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri de araçların camına koyduğu bildiriyle 30 dakika ve 80 TL ceza hatırlatması yapıyor.

Isparta şehir merkezinde ücretli otoparkın sona ermesinden sonra şehir trafiğinde yaşanan yoğunluğu önlemek amacıyla cadde kenarlarında süreli park uygulaması yapılıyor.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri belirli caddeler üzerinde denetim yaparak, araçlara 30 dakika hatırlatması yapıyor. Aracın camına işlem tarihi ve saatinin yer aldığı bir uyan notu bırakan ekipler, 30 dakika içinde aracın park yerinden kaldırılmaması halinde Karayolları Trafik Kanunun 61. Maddesi'ne göre 80 lira para cezası uygulanacağını sürücüye bildiriyor.

Bu şekilde trafik ekipleri, ceza yazmadan önce sürücüyü uyarmış oluyor. Bu uyarıyı dikkate almayan sürücüler için ise 30 dakika sonunda 80 lira para cezası uygulanıyor.

UYARI NOTUNDA NELER YAZIYOR?

Araç camlarına konulan uyarı notunda şu ifadeler yer alıyor: ".... cadde üzerinde geçici olarak park etme süresi 30 dakika ile sınırlandırılmıştır. Lütfen 30 dakikalık süre sınırlamasına riayet ediniz. Aksi takdirde Karayolları Trafik Kanunun 61. Maddesinde belirtilen hususlara uymamanız nedeniyle 80 TL para cezası uygulamak zorunda kalınacaktır. Siz sayın sürücümüzün bu tür cezaya maruz kalmaması ve şehir trafiğinin olumsuz yönde etkilenmemesi amacıyla park etmeniz için verilen süreye uymanız önemle duyurulur."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum