Dikkatli Olmasam Tesislerde Cinayet Olabilirdi!

Özel İdareli Mustafa Durmuş’un Ispartaspor Kulübü’nü bastığı ve eski takım arkadaş Abdullah’ı tehdit ettiğinin iddia edilmesinin ardından mağdur durumda bulunan kaptan açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Şubat 2012 15:42
Dikkatli Olmasam Tesislerde Cinayet Olabilirdi!

Özel İdareli Mustafa Durmuş’un Ispartaspor Kulübü’nü bastığı ve eski takım arkadaş Abdullah’ı tehdit ettiğinin iddia edilmesinin ardından mağdur durumda bulunan kaptan açıklamalarda bulundu.

Abdullah Özdemir, “Büyük bir kavga çıkmaması için kapıyı kilitledim. Olası bir faciayı önlemek için bunu yaptım” dedi. Yılmaz'da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu:

Derbi maçta kırmızı kart gören Özel İdareli Mustafa Durmuş’un Ispartaspor Kulübü’nü bastığı ve eski takım arkadaşı Abdullah Özdemir’e tehditler yağdırdığı iddia edilmişti. Bu olay spor kamuoyunda büyük yankı uyandırırken Özel İdareli oyuncunun ve yanındaki arkadaşının tehditleri karşısında şok olan Özdemir, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gece saat 22.30 civarında Özel İdareli Mustafa’nın yanında bir arkadaşıyla tesislerdeki odasına geldiğini iddia eden Abdullah, başından geçen şöyle anlattı: “Bir anda gürültü batırdı çıktı. Kapıyı açtım Özel İdare’den Mustafa ve yanında doğulu gibi esmer bir arkadaş vardı. Kapıyı açtım, daha öncesinde küfürler savurduğunu gördüm. Aileme, takıma hakaret etti.

Maç içindeki tutumlardan dolayı hakaretler yağdırdı. Benim ekmeğimle oynadık şeklinde ithamlarda bulundu. Sonra odaya girdik arkadaşıyla birlikte konuşurken takım arkadaşlarımız, masörlerimiz gürültüyü duydular. Büyük bir kavga çıkmaması için kapıyı kilitledim. Olası bir faciayı önlemek için bunu yaptım. Futbolcu arkadaşlarım ve masörümüz çok sinirliydiler. Kapıyı kilitlemeseydim tesislerde cinayet olabilirdi. Belki de alkollüydü. Maçta söylemişti, ‘Sizi s… sizi e…’ gibi laflar etti.

Daha sonra tartıştan sonra koşarak tesisten kaçtı. Maçta kırmızı kart olayına gelelim. Tendonuma tekme attı ve hakemin takdiriyle kırmızı kartla cezalandırıldı. Mustafa ortaya yapıyordu son hamle ile kaydım ve topu kornere oynadım diyerek kendi hatasını bana mal etmeye kalktı. Biz bunları tasvip etmiyoruz. Sonuçta biz aynı şehrin takımıyız. O buraya gelebilir, ben oraya gidebilirim. Ekmek kazanan insanlarız. Her ne olursa olsun insan daha önce ekmek yediği kapıya ihanet edemez. Buna kimsenin hakkını yok. Ispartaspor’un topçusu olmaktan gurur ve mutluluk duyarız. Biz ilk maçta gösterdik mücadelemizi bunu da herkes gördü. Başıma futbol hayatım boyunca hiç böyle bir olay gelmedi. Dostluklar ebedir. Mustafa’ya hocam ve biz büyük emekler verdik ve sahip çıktık. Bunu yapmamalıydı.”

“Bu hareketi tasnif etmek mümkün değil, kınamakta çok hafif kalır”

Ispartaspor Teknik Sorumlusu Murat Yılmaz, takım kaptanları Abdullah Özdemir’e karşı yapılan tehdit ve kulüp basma olayına büyük tepki gösterdi. Yılmaz, “Özel İdareli yetkililere şunları söylemek istiyorum: Mustafa bizim de kardeşimiz, ama üstünde taşıdığı Özel İdare formasının hakkını veremiyorsa gerekeni Özel İdareli yetkililerin bugünden geç itibaren yapacaklarına inanıyorum” dedi.

Ispartaspor’da Teknik Sorumlu Murat Yılmaz, Özel İdaresporlu Mustafa Durmuş’un tesisleri basarak kaptanları Abdullah Özdemir’i tehdit ettiğinin ileri sürülmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Yılmaz, Özel İdarespor’lu yetkilileri göreve davet etti. İşte Yılmaz’ın açıklamaları: “Öncelikle bu olayda manidar olan kısım, 1. devre bizim formamızı taşımış, 2. devrede Özel İdare formasını giyen Mustafa isimli futbolcunun yapmış olduğu harekette düşünemediği olay şu: Kişiler üzerindeki formalar temsil ettiği kurumları bağlar. Bu konuyu eski futbolcum olması dolayısıyla bizzat evine giderek konuştum. Ortamın ve tansiyonun yükselmemesini istedim. Konuşarak bu konuyu kapattığımızı düşünüyordum. Benim görevim olmamasına rağmen bu nezaketi gösterdim. Mustafa’nın yaptığı spor ve sporcu ahlakına yapışmayan bir hareket. Arada çözülemeyecek hiçbir konu yokken, saha içerisinde futbol müsabakaları saha dışına kişiler tarafından taşınması ve illagel konularla yaptığı hareketler sorumlu olduğu kulüpleri ve kurumları bağlar.

Özel İdareli yetkililere şunları söylemek istiyorum: Mustafa bizim de kardeşimiz, ama üstünde taşıdığı Özel İdare formasının hakkını veremiyorsa gerekeni Özel İdareli yetkililerin bugünden geç itibaren yapacaklarına inanıyorum. Bu hareketi tasnif etmek mümkün değil, kınamakta çok hafif kalır. Bu şehirdeki insanlar eğer bu tip ortamlara ve olaylara spor kulüpleri yol verirse bunun önüne geçilemez. Mustafa’nın yaptığı hareketin üzerine kaptan Abdullah’ın yaptığı büyük metanettir. Tesisteki futbolcuların odaya girmesini önlen Abdullah büyük bir faciayı önlemiştir. Yoksa çok büyük olaylar yaşanabilirdi. Isparta ulusal ve yerel basında çok kötü bir imaj kazanmasına neden olur. Yetkililerini bu konuda gerekeni yapacağını biliyorum. Özel İdare bizim rakibimiz, saha dışında dostuz kardeşiz.”

Levent DOĞAN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum