Dilek Feneri Satış ve Kullanımı Yasaklandı

Dilek Feneri Satış ve Kullanımı Yasaklandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2015 19:02
Dilek Feneri Satış ve Kullanımı Yasaklandı

Isparta Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, yangına sebep olma riskine karşılık yangın sezonunda dilek fenerlerinin satış ve kullanımını yasakladı.

Isparta Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Isparta Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında, Orman Bölge Müdürlüğü lokalinde toplandı.Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, toplantıda yaptığı konuşmada, Isparta'nın orman yangınlarında birinci ve ikinci derece hassas bölgede yer aldığını söyledi.Isparta'da yıllık ortalama 71 yangının meydana geldiğini kaydeden Değirmenci, son 10 yılda 93 hektar ormanın yandığını bildirdi.

Değirmenci, yangınların yüzde 28'inin yıldırımdan kaynaklandığını, yüzde 30'unun ihmal, yüzde 5'inin kaza sonucu çıktığını, yüzde 4'ünün kasıtlı çıkarıldığını, yüzde 33'ünün ise nedeninin bilinmediğini ifade etti.

"Dilek fenerleri yangına neden oluyor"
Yangına sebeplerinden birinin de dilek fenerleri olduğunu anlatan Değirmenci, şöyle konuştu:"Dilek fenerlerinin kontrolsüzce yakılması, rüzgarın da etkisiyle yangına neden olabiliyor. Orman yangınları bakımından riskli bir döneme girildiğinden, havai fişek ve buna benzer havaya kontrolsüzce bırakılan, havada uzun süre uçabilen ve düştüğü yeri yakma özelliğine sahip bu ürünlere karşı gerekli tedbirlerin alınması gerekir."

Değirmenci, 2009 yılında 30,9 dakika olan yangına müdahale süresinin bu yıl 13,9 dakikaya indirildiğini bildirdi.Toplantının ardından alınan komisyon kararında, dilek fenerlerinin kullanımı, 1 Haziran-31 Ekim tarihlerine arasında yasaklandı. Belediye başkanlıkları, polis ve jandarmanın da dilek feneri satışı ve kullanımının engellenmesi için gerekli tedbirleri alması kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum