Dilek Feneri Uçurdular

Yurt genelinde kitlesel eylemlere neden olan Berkin Elvan’ın ölümü nedeniyle Isparta’da eylemlerin ardı arkası kesilmiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2014 10:42
Dilek Feneri Uçurdular

Bir çok kentte istenmeyen olaylara neden olan protesto gösterileri, vatandaşlar tarafından kaygıyla izlenirken, Isparta’da da protesto gösterileri düzenleniyor. Ancak, Isparta’da hem emniyet güçlerinin hem de eylemcilerin sağ duyulu yaklaşımı istenmeyen olayların önüne geçiyor.



Yurt genelinde kitlesel eylemlere neden olan Berkin Elvan’ın ölümü nedeniyle Isparta’da eylemlerin ardı arkası kesilmiyor. Dün de TGB üyeleri Kafeler Cdadesi’nden Kaymakkapı Meydanı’na yürüdü. TGB üyeleri Berkin Elvan için gökyüzüne dilek feneri uçurdu. Eyleme sanatçı Can Gox’da katıldı.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri dün kafeler caddesinden Kaymakkapı Meydanı’na yürüyüş düzenledi. Burada Berkin Elvan için gökyüzüne dilek fenerleri uçuran TGB üyeleri hükümeti istifaya davet etti.



TGB Başkanı Ali Ufuk Özalp, “Katilin kim olduğu belli. Katil “emri ben verdim” diyendir. Emri veren de uygulayan da bu cinayetin sorumlusudur. Sadece Berkin’in değil; Ali İsmail’in, Abdocan’ın, Ahmet’in, Ethem’in, Mehmet’in tüm gezi şehitlerinin sorumlusu belli. Gezi’de “kahraman olup, destan yazan” polis, 17 Aralık’tan sonra oradan oraya yerleri değişmekte, sürülmektedir. Kolluk kuvvetleri hiçbir diktatörün savunucusu olamaz ve yıkılan faşizmi de koruyamaz. Fakat biz yas tutmak yerine, mücadeleye daha da azim ve kararlıkla bağlanıyoruz. Bütün Gezi şehitlerinin adına, sorumlular yıkılana kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Özalp, “Aramızda olmayan ama mücadelemizde yaşayan arkadaşlarımızda bilmelidir ki vatandaşlarını öldüren iktidar yıkılıyor. O düne kadar kol kola gezip, bugün ayrılanlar; tir tir titremektedirler, hem ölenlerin vicdan azabından hem de halktan korkmaları uykularını kaçırtmaktadır. Barikatlar, duvarlar, biber gazları, tazyikli sular etki etmiyor, edemez de zaten. Kaybettiklerimiz ölümsüzdür, onurumuzdur ve mücadelemizde yaşamaktadır. Onlara söz veriyoruz ki ne unuturuz ne de mücadeleyi bırakırız” dedi.



TGB’nin eylemine konser etkinliği için Isparta 'ya gelen Blues Mobile’nin vokalisti ve Kaybedenler Kulübü, Doğa İçin Çal gibi platformlarda adını duyuran ve gençlerin ilgi odağı olan sanatçı Can Gox’ta katıldı.

BERKİN ELVAN İÇİN YÜRÜDÜLER

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum