"Dilencilere Yardım Etmeyin!"

Isparta Müftüsü Mehmet Emin AVCI; "Dilencilere Yardım Etmeyin!" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Temmuz 2012 11:35
"Dilencilere Yardım Etmeyin!"

Isparta Müftüsü Mehmet Emin AVCI; "ramazan boyunca, bilhassa dışarıdan dilenmeyi meslek haline getirmiş kişilere yardımcı olmayalım. Çünkü bunlar her şeyden önce kendi ihtiyaçları için değil kendine o yola sevk eden kimseler için dileniyorlar. Dilimizde dilenme insan onurunu rencide ettiği için haram kılınmıştır.

Bilhassa ramazan ayında Müslümanların dini inançlarını istismar ederek başkalarının ve kendilerini haksız kazanç elde ediyorlar. Bu doğru değildir. İnsanoğlu şerefli bir varlıktır. Buna tevessül etmemesi lazımdır. Her insan karakterini ve onurunu koruması lazımdır. Bu olay yalnız ramazanlarda değil her zaman korunması lazımdır. Oysa Türkiye’mizde il ve ilçelerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları vardır. Sosyal güvencesi olmayan her vatandaşımıza gıda, sağlık, barınma gibi ihtiyaçlar sağlanmaktadır.

Ramazan ayı başladı. Sağlığı yerinde olan tüm Müslümanlarımız oruçlarını tutacaklar ancak, hasta, yolcu ve dini mazeretleri olan kimseler oruç tutmaya bilirler. Ramazan ayı boyunca tutmadıkları günler sayınca ramazan ayı dışında günü gününe oruç kaza ederek tutar.

Ramazan ayı barış ayıdır. İnsanlar kendilerini birbiriyle barıştıkları gibi tüm Müslüman devletlerde birbirleriyle barışmalıdırlar. Bu yıl diğer ramazan aylarından farklı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Müslümanların birbirleriyle SELAMLAŞMALARINI öngörmektedir. Bu her şeyden önce bir Müslümanlık ve insanlık hakkıdır"dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum