Dilini Kaybeden Bir Toplum Geleceğini Kaybeder

Dilini Kaybeden Bir Toplum Geleceğini Kaybeder

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2020 15:15
Dilini Kaybeden Bir Toplum Geleceğini Kaybeder

CHP Isparta İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı, 26 Eylül Dil Bayramı sebebiyle yayınladığı mesajında gençlerin konuşma dillerinde kullandığı kelimelere dikkat çekti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün katılımıyla 1932 yılında düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül, her yıl “Dil Bayramı” olarak kutlanır. Milli benliği korunmasında çok önem yeri olan dilin önemine vurgu yapılan bayramda CHP Isparta İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı, bir mesaj yayınlayarak “Dil Bayramı”nı kutladı.

İnternetin getirdiği olumsuzluklara değinen gençlerin dil konusunda sorunlar yaşadığına vurgu yapan Başkan Halıcı “26 Eylül 1932 yılında düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı’nın yıl dönümünü Dil Bayramı olarak gururla karşılıyoruz. Milletimiz sahip oldu kültür ve birikimi diline aktarmayı başarmış, yüce bir millettir. Varlığını korumuş, Orta Asya’dan bu güne uzanan büyük ve zengin bir dil edinmiştir. Herkes tarafından bilinmelidir ki dilini kaybeden bir toplumun gelişme şansı yoktur.

Bizler bu güne kadar koruduğumuz dilimizi bundan sonra da koruyarak yeni çağlara, devirlere, yüzyıllara tanık olabiliriz. Bu noktada internet ortamının yanında getirdiği ve gençlerimizin konuşma dilini etkileyen olumsuz unsurlar hakkında detaylı bir inceleme ve araştırma yapılmalıdır. Gençlerde karşılaştığımız, dil konusunda ki sorunlar bundan 100 yıl sonra farklı bir boyut alarak dilimizin evrime uğramasına neden olabilir. Bu düşüncelerle, tüm milletimizin 26 Eylül Dil Bayramını kutlarım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum