Dinçer: Gül Ürünlerine Yönelik Meslek Lisesi Açın

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer çeşitli okul ve yurtların açılış törenlerinde bulunmak üzere Isparta’ya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2012 17:53
Dinçer: Gül Ürünlerine Yönelik Meslek Lisesi Açın

Vali Memduh Oğuz, Bakan Dinçer’e eğitimle ilgili her türlü uygulamada Isparta’yı pilot il olarak alması talebinde bulundu. Vali Oğuz, “MEB’in tüm yükümlülüklerin gönüllü olarak almaya hazırız” dedi.

GÜLE YÖNELİK BÖLÜMLER AÇIN
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise Isparta’nın eğitimde oldukça iyi konumda olduğunu belirterek, altyapı, okullaşma oranı ve ulusal düzeyde gösterdiği başarılar gibi faktörlerle Türkiye ortalamasının üzerinde bir görüntü çizdiğini belirtti. Isparta’da eğitimin kalitesini artıracaklarını belirten Bakan Dinçer, gül ile ilgili bölümlerin açılmasını önerdi.

Bakan Dinçer, “Isparta gül üretiminde önemli paya sahip olmasına rağmen gül ile ilgili meslek lisesi olamaması dikkatimi çekti. Gül yetiştiriciliği, gül ürünlerinin işlenmesi, pazarlanmasına yönelik MYO ve meslek liselerinde bölümler açılarak farkındalık oluşturulmalı. Böylece sağlam bir zemin oluşturmuş olursunuz” dedi.

ISPARTA’YA AKILLI TAHTA MÜJDESİ
Türkiye’de son 9 yılda 29 bin 500 okulda bilgi teknolojileri sınıfı kurulduğunu ileten Bakan Dinçer, okullara 900 bin bilgisayar dağıtıldığını iletti. Isparta’da 850 civarında dersliğe bilgisayar verildiğini aktaran Bakan Dinçer, Fatih Projesi hakkında bili verdi.

Bakanlık olarak uyguladıkları politikalar sonucu bilişim teknolojilerinde ciddi bir mesafe aldıklarını kaydeden Bakan Dinçer “Bu sayede Türkiye dünya ülkelerinden bir iki adım öne geçti. Akıllı tahta ve tablet bilgisayarlar teknolojik alt yapının asıl odak noktaları. Özellikle akıllı tahtalar birer bilgisayar. Biz kara tahtanın yanına bilgisayarı ilave ettik. Tüm sınıflarda internet hizmetinin verildiği alt yapıyı da tamamladık” diye konuştu. Bakan Dinçer, Eylül ayı itibariyle Isparta’da okullara akıllı tahtaların yerleştirilmeye başlanacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum