Diş Hekimleri Kartöz İle Devam

Diş Hekimleri Kartöz İle Devam

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Nisan 2016 12:36
Diş Hekimleri Kartöz İle Devam

Isparta – Burdur Diş Hekimleri Odası Başkanlığı’nın seçimli olağan genel kurulu hafta sonu yapıldı. Cumartesi ve Pazar olmak üzere iki günde tamamlanan genel kurul toplantısı Diş Hekimleri Odası’nın bulunduğu 113. Cadde Kutlu Pasajındaki merkezinde gerçekleştirildi. Kongrenin ilk gün toplantısı Cumartesi günü saat 15.00 de başladı. Kongrenin ilk gününde odanın faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve hesap cetvelleri okunarak genel kurul üyelerinin oylarına sunuldu ve ardından başkan adayları konuşmalarını yaptılar. Kongrenin ikinci günü olan dün ise seçimler gerçekleştirildi. Saat 09.00’da başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona erdi ve bu saatte sandık açılarak sayım yapılacak ve Odanı başkanı belirlendi.

KARTÖZ VE AYDIN’DAN DOSTLUK MESAJLARI
Kongrenin ilk gününde iki aday Hüdayi Kartöz ve Namık Kemal Aydın birer konuşma yaptı. Adaylar yaptıkları konuşmalar ile saygı ve sevgi çerçevesinde bir seçimin olmasını dileyerek birbirlerine sarılarak kutladılar. Konuşmalarda ise ilk olarak konuşan Namık Kemal Aydın, 16 yıllık oda başkanlığının artık değişmesi gerektiğini belirterek, oda içerisinde eski heyecanın kalmadığına dikkat çekti. Hüdayi Kartöz ise konuşmasında, rakibi olan Namık Kemal Aydın’ı centilmen olarak nitelendirdi.

AYDIN; “FAALİYETLERİMİZİ ÜÇ TEMEL NOKTADA BİRLEŞTİRDİK”
Isparta – Burdur Diş Hekimleri Odası Başkan Adayı Namık Kemal Aydın, Isparta ve Burdur’da serbest diş hekimlerinin az olması nedeniyle üniversite ve Ağız ve Diş hastanesinden destek aldıklarını belirterek, “Öncelikle hakikaten katılım çok oldu. Şimdi ben Hüdayi Bey’in 16 yıldır yaptığı başkanlığı Muhtarlar seçimi gibi geçmesine müsaade etmiyorum. Rekabetin hakikaten seviyeli olması, birlik ve beraberlik içerisinde olması çok önemli. Bizim talep ettiğimiz odanın 16 yıllık sürecinde ister istemez kendi içsel hayatında yeni bir tarzı benimseyemeyeceğini, yeni atılımlar yapamayacağını gösteriyor. Çünkü heyecanın belli bir dönem sonra kaybolacağını, bunlardan geçmişe dönük kaybolan işleri çıkarmıyorum. Çok başarılı icraatlar yaptığını anlattı kendisi. Ama tatlı rekabet olabilir yani. Çünkü Hüdayi Bey benim arkadaşım. Ne kadar giderken öpmediyse beni ama ben öptüm kendisini. Rekabet kesinlikle olmalı. Bende 30 senedir diş hekimliği yapıyorum. Benim başkanlığa gelmem halinde birçok projelerim olacak. Hizmet böyle gidecek. Bizim odamızın, ben bütün arkadaşlarım adına konuşacağım için bizim odanın genel ve genelin diş hekimlerine bakış açısını şöyle kurguladık. Serbest diş hekimi sayısı son derece az olduğu için oda faaliyetlerini yaklaşık üç büyük bacağı olsun istedik. Bir bacağı olarak üniversiteyi koyduk. Yönetimde bunu belirledik. Sevgili hocalarımın katıldığı bir kurul oluşturduk. Bir ayağımız Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’miz. 45 hekimden daha fazla hekimin olduğu ciddi tedavilerin yürütüldüğü bir yer. Oradaki arkadaşların özlük sorunları, odaya kadar gelebilsin diye düşünüyoruz. Oradan bir arkadaşı yönetime aldık. Yani buradaki temel amacımız yönetimi çoğunlukla oluşturduk ve sürekli değişimi sağlamak amacıyla seçtik. Disiplin Kuruluna da baktığımızda yine Mehmet Altay arkadaşımız var. O da Burdur’dan bize katılıyor. Yani daha dağılımcı, üniversite, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve serbest hekimlerin oluşturduğu bir yapı haline gelmeye çalışıyoruz. Yapacaklarımızla ilgili propagandayı yeterince yaptığımız düşünüyorum. Ben hepinize beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

KARTÖZ; “DOSTLUK VE KARDEŞLİĞİN DEVAM EDECEĞİNDEN ŞÜPHEM YOK Mevcut Oda Başkan ve aynı zamanda Başkan Adayı Hüdayi Kartöz’de konuşmasında; “Arkadaşlar tekrar Namık Bey’e ben seçim çalışması sürecindeki centilmenliği ve nezaketi için teşekkür ederim. Namık Bey beni ziyaret etti bu süreçte, aynı şekilde bende kendisini ziyaret ettim. Ayrıca Derya Hocamızı ziyaret ettik. Hiç seçim konuşmadık. Bize ince davrandılar ve dostluklarını gösterdiler. Bizde aynı şekilde sevgimizi saygımızı belirttik. Arkadaşlar tabi diş hekimleri odasındakilerin de zaten IQ seviyesi böyle çok kavgaya, çatışmaya, kavgaya gidecek bir durum söz konusu değil. Namık Bey’in dediği gibi bu bir seçim. Pazartesi günü sabah herkes işinde gücünde olacak. Yine komşuluk devam edecek, dostluk ve arkadaşlık devam edecek. Ortada paylaşılamayan da bir şey yok. Burada talip olunan sadece külfete, vakit ayırmaya, maddi manevi hizmet etmeye talip oluyoruz. Namık Bey içinde burası bir unvan değil. Onun buna ihtiyacı yok. Kendisi de devalarca dile getirdi. Aynı şekilde lütfeder, kabul ederse bizim de odada olma veya olmama arasında sadece hizmet etmek olur. Arkadaşlarımız içinde aynısı geçerli. Ben onlara talip oldukları için bir dönemde Özlem Hanım ile karşılıklı hizmet yarışımız olmuştu. O zaman da birbirimizi kırmadık. Birbirimizin yüzüne hala bakabilecek kadar kibar ve centilmen davrandık. Bundan sonra da öyle olacaktır. Zaten hepimiz bu kadarız. Paylaşılacak bir şeyde yok. Ben yürütülen bu seçim çalışmaları sürecinde ve bundan sonraki aynı şekilde dostluk, kardeşlik ve arkadaşlığın devam etmesini diliyor ve öyle olacağını biliyorum. Herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Kongrenin ilk günkü bölümü yapılan konuşmalarla sona erdi.

İPİ HÜDAYİ KARTÖZ GÖĞÜSLEDİ
Isparta – Burdur Diş Hekimleri Odası’nın dünkü bölümünde ise oda başkan ve organlarının seçimi gerçekleştirildi. Saat 09.00 – 17.00 arası üyeler oylarını kullandılar ve saat 17.00’de sandık açılarak yapılan sayım neticesinde; Mevcut Başkan Hüdayi Kartöz ve yönetimi tekrar göreve seçilerek güven tazeledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum