Diş Hekimlerinden Bayram Uyarısı

Ramazan ayı boyunca oruç tutanların bayramda yemek, tatlı ve asitli içeceklerin ölçüsünü kaçırması, ağız ve diş sağlığını tehdit ediyor. Ramazan Bayram'ına 1 hafta kala diş hekimlerinden bu konuda uyarı geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ağustos 2011 13:26
Diş Hekimlerinden Bayram Uyarısı

Bayram ziyaretlerinde ikram edilen tatlı, şeker ve çikolataya 'hayır' diyemeyenler, hem genel sağlığını etkileyecek hastalıklara hem de diş çürüklerine davetiye çıkarıyor.

Diş Hekimi Pınar Kahraman, özellikle Ramazan Bayramı'nda tatlı ve şeker tüketimi konusunda uyarılarda bulundu.

Kahraman, ağız sağlığıyla ilgili problemlerin genel vücut sağlığını da olumsuz etkileyebileceğini hatırlattı. Bayram boyunca özellikle ziyaretlerde ikram edilen şeker ve tatlıların ağızda asidik bir ortam oluşturduğunu söyleyen Kahraman, bu durumun diş çürüğü oluşumunu hızlandırdığını vurguladı.

Ne Yapmalı?

Şeker, lokum, çikolata gibi tatlı gıdalar asitli içeceklerden tüketildikten sonra diş fırçalama imkanı olmadığı durumlarda ağzı bol suyla çalkalamayı veya şekersiz sakız çiğnemeyi öneren Kahraman gıda artıklarının, ağızda bakteri üretimini arttırarak diş çürüklerine yol açabildiğine dikkat çekti.

Diş fırçalamanın yanı sıra tüketilen bazı besinlerin de diş çürüklerini önlediğini söyleyen Kahraman, "Peynir, süt, elma ve havuç gibi besinler, içerdikleri maddelerle ağızdaki asit miktarını azaltarak, diş çürüklerinin önlenmesinde etkili oluyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.