Diş Hekimlerinden Taslak Yönetmelik Tepkisi

Diş hekimleri, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan özel sağlık kuruluşları hakkındaki yönetmelik değişiklik taslağında Diş Hekimleri Odaları ve Diş Hekimleri Birliği'nin yer almamasına tepki gösterdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2014 14:53
Diş Hekimlerinden Taslak Yönetmelik Tepkisi

Isparta Burdur Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Ahmet Örmeci yaptığı basın açıklamasında, Anayasa’nın 135. maddesi doğrultusunda 3224 sayılı Türk Diş Hekimleri Birliği Kanunu’nda da meslek icrası ile ilgili diş hekimleri odalarına ve Diş Hekimleri Birliği'ne yetki ve sorumluluk verildiğini söyledi.

Örmeci, ağız diş sağlığı hizmetleri sunulan özel sağlık kuruluşları hakkındaki yönetmelik değişiklik taslağında odaların ve Diş Hekimleri Birliği'nin tek bir cümleyle yer almamasının Bakanlığın meslek örgütlerine bakışındaki olumsuzluğu gösterdiğini belirtti.

Isparta Burdur Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Ahmet Örmeci, ağız ve diş sağlığı hizmeti sunulan özel sağlık kuruluşları hakkındaki yönetmeliğin mesleğini serbest olarak icra eden diş hekimlerinin çalışma koşullarını belirlediğini söyledi.

Örmeci, "Serbest çalışan diş hekimleri yasamıza göre odaya üye olmak zorundadır. Yine yasaya göre tabela düzenleme yetkisi de odaya verilmiştir. Diş hekimlerinin meslek icrasına yönelik disiplin işlemleri de odaların yetki ve sorumluluğundadır. Anayasa ve kanunlar böylesine açık hükümler taşırken Sağlık Bakanlığı'nın yönetmelik taslağında odaların ve birliğin yetkilerini göz ardı ederek onları ‘yok’ kabul etmesi anlaşılır gibi değildir. Sağlık Bakanlığı'nı hukuka ve kanunlara aykırı hareket etmemeye çağırıyoruz. Batı ülkelerinde olduğu gibi meslek örgütlerine meslek icrası ile ilgili çalışmalarda yetki verilmesini istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum