Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerine Birincilik Ödülü

Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerine “22. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi”nde Poster Birincilik Ödülü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2016 15:14
Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerine Birincilik Ödülü

Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, 19-21 Mayıs 2016 tarihinde İzmir’de düzenlenen "22. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi"ne katıldı.

Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zuhal Yetkin Ay’ın yürütücülüğünü yaptığı; Dt. Başak Temelli’nin Diş Hekimliğinde uzmanlık tezinin bir kısmı olan “Koroner arter hastalığı ve periodontitis ilişkisinde akut faz reaktanları” isimli çalışma 265 poster bildirisi arasında birincilik ödülünü aldı.

Poster sunumunu Prof. Dr. Zuhal Yetkin Ay’ın gerçekleştirdiği çalışmada,  Diş Hekimliği Fakültesinden Dt. Başak Temelli ve Zuhal Yetkin Ay; Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalından Dr. Fatih Aksoy, Prof. Dr. Ercan Varol; Halk Sağlığı Anabilim Dalından Prof. Dr. Ersin Uskun yer alıyor.Çalışmada, diş eti hastalıklarının varlığında kalp hastalıkları riskinin artabileceği ortaya konarak bu artan risk sebebiyle kalp hastalıkları açısından risk altında olan bireylerin düzenli ağız bakımı ve Diş Hekimi kontrollerinin önemi bir kez daha vurgulandı.

SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul, tüm ekibi başarılarından dolayı tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.