Dış Politikada Çömlek Patladı

CHP Isparta İl Örgütü tarafından düzenlenen konferansta konuşan İstanbul Milletvekili ve emekli Büyükelçi Osman Korutürk “Türkiye dış politikasında çömlek patladı. Her şey ortaya saçıldı” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2013 15:30
Dış Politikada Çömlek Patladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Örgütü tarafından Türkiye’nin İç ve Dış Politikası konulu konferans düzenlendi. Konferansta Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ve İstanbul Milletvekili emekli Büyükelçi Osman Korutürk konuştu.

Kamuoyunda Barış süreci olarak lanse edilen süreci eleştiren Milletvekili Öner; “İmralı süreci lafı ile kavramları yumuşatıyorlar. Adada birisi var yakalandığı zaman milletin oh dediği birisi var. Kandilde im var PKK’lı teröristler var. Bunlarla bir anlaşmaya giriliyor ve kavramlar yumuşatılıp halk kandırılıyor. Bir kavram kullanılıyor, analar ağlamsın, analar ağlatılmasın diyen yok. Kim ağlasın diyor. 21 Martta ne değişti. Bir çağrı yayınlatıldı. Analar ağlamasın diyende, ağlatanlarda aynı kişilerdir. 30 bin 40 bin kişiyi ağlatan aynı kişidir.

20, 21 Marta ne değişti emel nedir? Dış ülkelerin emeli nedir? BOP başkanı hangi emele alet edildiğine dair milletin bilgilendirilmesi gerekiyor. “dedi.

MİLLET BU İHANETİ AFFETMEZ
Anayasa çalışmalarına da değinen Öner bununla ilgili şu açıklamalarda bulundu; “12 Eylülde 6 madde getirildi ve bu maddelerin 24’ü dolduruldu. 2 tanesi temel amaçtı. Anayasa mahkemesinin ve Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulunun yapısının değiştirtmesi. Neden? Çünkü er geç yüce divanda yargılanacaklar. Bunu biliyorlar. Bu millet bu ihaneti affetmez. Amerikan askerinin başına çuval geçiren bu ülkede, şimdi çuval kimin kafasına geçirildi. Her rengin olduğu o alanda bir tek Türk bayrağı yoktur. Hükümet suç teşkil eden eylemi yasallaştırarak milletle dalga geçmiştir. Biz gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kuva-yi Milliye ruhumuzdan taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisinin Öcalan ile yapılan görüşmelere binaen yapmış olduğu Türkiye Vatandaşlık Hakları Bildirisi’ni de açıklayan Ali Haydar Öner bu bildiriyi İl Heyetine sunup, heyetin görüşlerini konferans sonrası değerlendirmeyle alacaklarını açıkladı.

ÇÖMLEK PATLADI
Konferansta birçok ülkede büyükelçilik yapmış olan Osman Korutürk Türkiye dış politikasını anlattı. Korutürk; “AKP’nin son döneminde Türkiye dış politikasında çömlek patladı. Her şey ortaya saçıldı. Türkiye AB’nin maşası haline gelmiştir. Bu hükümet başarılıyız dediği dış politikada son dönemde çok kötü olmuştur. Bütün Türk devletleri tarihten bu yana Dış Politikada istikrar ile bu döneme gelmiştir. Ama artık bu hükümetle beraber istikrar ortadan kalkmıştır. Bölge liderliğinde İran ile her zaman bir rekabet vardı. İnişli çıkışlıda olsa bir ilişki düzeyi korunmuştur. Artık bu ilişkiler giderek bozulmuştur. Proaktif siyaset izlenmektedir. Dış politikada amaç ulusal çıkarları korumaktır bu hükümet ulusal çıkarlardan çok, kendi amacıyla sadece din ve mezhebe dönüştürmüştür. Bugün Esad dedikleri dün kardeşim Esaddı. Türkiye Suriye arasında ortak bakanlık toplantısı oldu. Stratejik ortaklık kararı alındı. Nedir bu stratejik ortaklık, dış tehiliklere birlikte mücadele etmektir. Hükümetin şimdiki yaptığına bir de bakın. Özgür Suriye ordusu denen silahlı kişileri kendi ülkemizde eğittiler. Suriye’nin iç siyasetini kendi içinde çözmesi gerekiyor buna ancak yardım edilebilirdi. Bu hükümetin tutumu çok yanlıştır. SADAT denilen şey Amerika ile ortak olarak kurulmuştur. Ve bu ordular eğitilmiştir. Biz buna dair iki soru önergesi sunduk meclise.

Irakla olan ilişkilerimiz de mezhepçi tutum devam ediyor. Hükümet ne yaptığını biliyor gibi durmuyor. Toprak genişletmek tutumundadır. Bunu Öcalan Misak-ı Milli, Mezopotamya mesajlarıyla vermiştir” görüşünü savundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum