Dışarıdan Gelip Esnafımızın Ekmeğine Göz Dikiyorlar

Dışarıdan Gelip Esnafımızın Ekmeğine Göz Dikiyorlar

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2017 10:23
Dışarıdan Gelip Esnafımızın Ekmeğine Göz Dikiyorlar

Isparta Esnaf ve SanatkarLar Odaları Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural, dışarıdan gelen kişilerin İlimiz esnafının ekmeğine göz diktiğini belirterek, “Dışarıdan gelen kişilerin SD. Kongre Sergi Sarayı’nda yaptıkları satışların esnafımıza zarar verdiğini söyledik. En son düzenlenecek fuar organizasyonu ile ilgili bu görüşlerimi sayın valimize ilettik ve valimiz de bizleri kırmayarak son yapılacak fuar etkinliğini iptal etti” dedi.

Isparta Esnafları İndirim ve Alışveriş Günleri’nin açılışına katılan Isparta Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural, İlimizde zaman zaman düzenlenen ve dışarıdan gelen yöresel ürünler fuarlarına karşı mücadele ettiklerini belirterek, son gelecek olan fuarı bu şekilde iptal ettirdiklerini söyledi. Tural, “Dışarıdan gelen ürünlerle esnafımızın ekmeğine göz dikiyorlar” dedi.

KUNDURACILAR SİTESİ İNDİRİMLERİ AMACINA ULAŞTI
Tural’ın konuşması şöyle; “Bugün burada Isparta’nın tüm yöresel gıda ürünlerinin sunulacağı ve satışının gerçekleştirileceği bir fuar alanındayız. Bu fuarda ilimizde yetişen, üretilen tüm ürünleri bulmak mümkün. Ben sayın belediye başkanımıza, sadece Isparta merkez ilçeyi değil, tüm ilçeleri kapsayacak şekilde, Isparta’yı bir bütün olarak gördüğü için teşekkür ediyorum. Daha önce kunduracılar sitesi esnafımızla birlikte bu şekilde bir indirim günleri gerçekleşti ve amacına ulaştı. Bunu hem indirim günlerindeki ziyaretimizde ham de daha sonra esnafımızdan aldığımız geri dönüşlerde gördük. Bundan dolayı da başkanımıza teşekkür ediyoruz. Belki teşekkürler biraz çok olabilir fakat bizde marifet iltifata tabidir. Eğer bir yerde güzel şeyler yapılıyorsa teşekkür ederiz, taleplerimiz olursa da bunları söylemekten çekinmeyiz.

KERMESLERİN TİCARETE DÖNMEMESİNİ İSTİYORUZ
Biliyorsunuz daha önce bu tür fuarlara karşı çok mücadele ettik. Dışarıdan gelen kişilerin Süleyman Demirel Kongre Sergi sarayında yaptıkları satışların esnafımıza zarar verdiğini söyledik. En son düzenlenecek fuar organizasyonu ile ilgili bu görüşlerimi sayın valimize ilettik ve valimizde bizleri kırmayarak son yapılacak fuar etkinliğini iptal etti. Zaten esnafımız AVM’ler nedeniyle zor durumda, bunun yanında yaz gelmesi nedeniyle kermeslerde çoğalıyor. Dışarıdan gelen ürünlerle esnafımızın ekmeğine göz dikiyorlar. Biz kermese asla karşı değiliz. Kermes hayır ve hasenat işidir, bizde hayırdan yanayız. Ama ticarete dönmemesini istiyoruz. İşte burada Isparta’da üretilen ürünlerimizin sergilenip satılacağı bir fuar açıyoruz. Buradan Isparta’daki vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın bu işe sahip çıkmasını istiyoruz. Daha önce kunduracılar sitesinde başarıya ulaştığımız bu organizasyonunda başarılı olmasını ve devamında daha büyüklerinin yapılmasını temenni ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.