Dişhekimlerinden Örnek Bir Proje Daha

Isparta Dişhekimleri Odası yaptığı projeler ve uygulamalar ile dikkat çekiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Şubat 2014 14:39
Dişhekimlerinden Örnek Bir Proje Daha

Daha önce içme suyu ile ilgili çalışmalarda bulunan, işsizlik ile iş garantili meslek edindirme kursları düzenleyen Isparta - Burdur ve ilçelerinde yüzlerce gencimize meslek sahibi olma fırsatı sunan Isparta Dişhekimleri Odası üç yıldır sürdürdüğü anne adayları ve anneler için Hamilelerde Ağız Diş Sağlığı konulu Sosyal Sorumluluk Projesini bu yıl Bucak'ta düzenledi.

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Bucak İlçe Sağlık Müdürlüğü, Bucak Devlet Hastanesi ve SDÜ Dişhekimliği Fakültesi Dekanlığı’nın desteklerini alan Isparta Dişhekimleri Odası adına görüşlerini belirten Oda Genel Sekreteri Nilgün Çökelek:
Düzenlemiş olduğumuz Anne ve Anne Adaylarında Ağız Diş Sağlığı Eğitimi konulu projenin Isparta, Burdur ve Bucak’ta anne ve anne adayları için bir farkındalık oluşturacağını ve proje ile Ağız Diş Sağlığı hakkında yanlış bildiğimiz ya da bilmediğimiz uygulama ve yöntemlerin değerli anne ve anne adaylarımız ve Ebe-Hemşire olan sağlık personelleri tarafından en doğru haliyle öğrenileceği değerlendirmesi ile böyle bir proje gerçekleştirmek istemiştik.

Geçtiğimiz yıllarda Isparta ve Burdur'da düzlediğimiz bu proje için hekimlerimizden gelen talepler doğrultusunda Bucak'ta yapmak için gerekli proje hazırlıklarını tamamlayıp projeye başladıklarını belirten Çökelek, "Bizlere proje hazırlanması ve sonrasında katkı sağlayan Burdur İl Sağlık Müdürlüğü,Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Bucak İlçe Sağlık Müdürlüğü, Bucak Devlet Hastanesi ve SDÜ Dişhekimliği Fakültesi Dekanlığı’na ve Bucak ilçemizde bulunan Özel Ağız Diş Sağlığı Polikliniklerimize, özel diş hekimlerimize ve emeği geçen herkese, tüm meslektaşlarımız adına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Yapmış olduğumuz bu proje ile sosyal sorumluluk anlamında çok değerli bir iş yaptığımızı ve genel olarak bir farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Projemize katılan ebe-hemşirelerimizin ve annelerimizin ve anne adaylarımızın bilgi sahibi olduklarını gözlemliyoruz. Bundan sonra da buna benzer proje ve etkinliklerimize devam edeceğiz."dedi.
Proje kapsamında katılımcılara diş macunu ve fırçası dağıtılarak nasıl diş fırçalanacağı da anlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.